Det var en bordeauxrød Opel Astra stationcar, som politiet efterlyste efter det første sexovergreb på Fyn i oktober. Dengang gik det udover en 11-årig pige.
Det var en bordeauxrød Opel Astra stationcar, som politiet efterlyste efter det første sexovergreb på Fyn i oktober. Dengang gik det udover en 11-årig pige. Foto: Politiet

Udsat for vold og seksuelle overgreb

Fyns Politiet efterlyser nu en bordeauxrød Opel Astra stationcar fra midten af 1990-erne i forbindelse med overgrebet fredag i sidste uge mod en 11-årige pige fra Vester Skerninge.

Den 11-årige blev udsat for en grov sexkrænkelse, da hun fredag i sidste uge blev kidnappet af en mand i en bordeauxrød personbil. Manden pågreb pigen, og satte hende ind i bilen, hvorefter han kørte rundt med hende i området, mens han forgreb sig på hende seksuelt.

Siden har Fyns Politi forgæves ledt efter manden. Men nu nærmer politiet sig måske et gennembrud. Et vigtigt vidne har nemlig meldt sig.

- Vi har talt med et kvindeligt vidne, der så en bordeauxrød Opel Astra stationcar netop på tidspunkt, hvor pigen stod af skolebussen på Brunsvej i Vester Skerninge. Hun kan ikke sige præcis, hvilken årgang der er tale om, men det drejer sig om en model fra midten af 1990-erne, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen, der er leder af efterforskningen i en pressemeddelelse, som politiet har sendt ud.Kvinden kørte bag skolebussen, da den 11-årige pige stod af ved stoppestedet. Hun så pigen og har beskrevet hende overfor politiet. Da pigen var stået af bussen, gik hun om bag vidnets bil, hvorefter bussen og vidnet kørte videre.

Kort efter så kvinden så den bordeauxrøde Opel Astra stationcar, der kom kørende i modsat retning.

Politiet ved endnu ikke, om personen i den bordeauxrøde bil er den formodede gerningsmand:

- Det kan vi ikke udelukke, men vi vil gerne snakke med føreren under alle omstændigheder. Men det kan også være et andet vidne, og det er derfor, vi søger føreren af bilen for at høre, om han har set noget,  siger Henrik Justesen til bt.dk.

Sexkrænker af 11-årig


Ifølge politiet vil personen i den bordeauxrøde bil nemlig kort efter, at det kvindelige vidne så bilen, have mødt den 11-årige pige.

- Vi vil rigtig gerne høre fra andre, der måske kan have set bilen – og vi vil selvfølgelig også rigtig gerne tale med føreren af bilen, fordi han kan have gjort iagttagelse af betydning for sagen, siger Henrik Justesen.

Den 11-årige pige var onsdag sammen med politiet ude på en køretur i området for at se, om hun kunne få en fornemmelse af,  i hvilket område gerningsmanden kørte rundt med hende. Under overgrebet og kidnapningen kunne hun ikke se ud af vinduerne, men hun har beskrevet flere sving og vejstrækninger, som har givet politiet en række idéer til, hvor bilen har kørt rundt.

- Efter køreturen i går har vi fået så meget fornemmelse af, hvor bilen kan have holdt, at vi i dag har været ude med hunde forskellige steder i området. Samtidig arbejder vi også på at undersøge Flyvevåbnets video fra overflyvningen i går. På den måde håber, vi at kunne få fastlagt både bilens rute og selve stedet, hvor manden parkerede, mens han begik sin forbrydelse, siger Henrik Justesen.

Sexkrænker af 11-årig

Indtil nu har politiet modtaget omkring 110 henvendelser fra borgere med tip og iagttagelser i forbindelse med det grove seksuelle overgreb mod den 11-årige pige fra Vester Skerninge.

Den formodede gerningsmand beskrives som en mand på 45-50 år. Han var mellem 175 og 180 cm høj, lys i huden og almindelig til kraftig af bygning. Han var iført sort jakke, muligvis en arbejdsjakke, lyseblå cowboybukser med bælte, sort hue og mørk halsedisse som dækkede underansigtet. Manden talte dansk.

Politiet har endnu ikke fået svar på de prøver, som man man har taget af eventuelle spor, som kan stamme fra gerningsmanden. Politiet har heller ikke fundet nogen spor efter gerningsbilen.

Har du set en bordeauxrøde Opel Astra stationcar fra 1990'erne, eller har du andre oplysninger i sagen,  så kontakt politiet på telefon 114

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.