Den eksplosion, der natten til mandag fandt sted i en vandpibecafé på Amager, er sandsynligvis sket som led i en bandekonflikt.

Sprængningen var forårsaget af en håndgranat.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse mandag morgen:

'Eksplosionen fandt sted i en vandpibecafé, og ud fra de foreløbige tekniske undersøgelser ser eksplosionen ud til at være forårsaget af en håndgranat,' lyder det.

Politiet fik anmeldelsen om eksplosionen i vandpibecafeen, der ligger på Amagerbrogade 215, klokken 2.46 natten til mandag.

»Det er desværre den seneste i en række af eksplosioner, som vi har oplevet i København i år. Det er noget, vi tager meget alvorligt,« fortæller politiinspektør Torben Svarrer fra Københavns Politi og fortsætter:

»Heldigvis er der ingen tegn på, at nogen er kommet til skade ved denne mindre eksplosion.«

Vidner har forklaret, at en bil kørte hastigt fra stedet umiddelbart efter eksplosionen.

Politiet vil derfor gerne i kontakt med alle, der kan have set noget i området omkring vandpibecafeen natten til mandag mellem klokken 2 og 3:

»Vi vil meget gerne i kontakt med enhver, der har set noget i området før eller efter eksplosionen eller nogen, der ligger inde med andre informationer,« siger Torben Svarrer.

Københavns Politi mener, at hændelsen er sket som led i den verserende bandekonflikt.

Siden februar har der været 13 eksplosioner i og omkring København, og flere af dem har ifølge politiet en relation til bandemiljøet.

Sidste uge meldte regeringen ud, at den vil indføre en såkaldt sikkerhedspakke blandt andet som følge af rækken af eksplosioner.

Amagerbrogade var i forbindelse med efterforskningen spærret i begge retninger mellem Fussingvej og Amsterdamvej.

Hvis du ved noget om sagen, så beder politiet om,  at du ringer til telefonnummer 114.

B.T. følger sagen.