Unge mennesker skaber søndag aften ravage i gaderne i den københavnske bydel Tingbjerg, oplyser politiet.

Både brandvæsnet og politiet har været på overarbejde i bydelen Tingbjerg søndag aften, oplyser Københavns Politi.

Urolighederne begyndte omkring kl. 22, hvor unge mænd i alderen 14 til 25 år gik på gaden, fortæller politikommissær Lars Borg.

- Der har været flere påsatte brande i containere og i to biler. Desuden har der været indbrud i nogle forretninger, blandt andet i en Aldi. Der er endnu ingen anholdte, og så vidt vi ved heller ikke nogen tilskadekomne, fortæller han.

Akkurat som i Hundige kan politiet ikke forklare, hvorfor de unge mennesker har valgt at gå på gaden og skabe uro sent søndag aften. Men der tegner sig efterhånden et billede af, at Nørrebro ofte danner mode for andre unge. Der kan være tale om en slags kædereaktion.

- Det er den eneste forklaring vi kan give lige nu, siger Lars Borg.

Politiet har holdt øje med Tingbjerg, hvor urolighederne har ulmet under overfladen hele dagen, lyder det. Derfor bad man også det vagthold, der var på arbejde søndag eftermiddag, om at forlænge arbejdsdagen, så man kunne møde talstærkt op, hvis det kom til uroligheder.

- Urolighederne synes at stilne af nu, men vi beholder styrkerne på gaden, indtil vi er sikre på, at det er ebbet ud, siger Lars Borg.

/ritzau/