Det udløste chokbølger over hele Danmark, da politiet i en storstilet aktion anholdt en blot 15-årig pige i den vestsjællandske by Kundby den 13. januar og siden sigtede hende for besiddelse af bombemanualer, forsøg på fremstilling af sprængstoffer og planlægning af terrorangreb på to skoler.

Sagen har siden været fuldstændig mørkelagt fra politiets og anklagemyndighedens side, og den har været bag dobbeltlukkede døre ved retten i Holbæk, hvor hun er blevet varetægtsfængslet frem til den 30. marts.

Men nu kan TV 2's kriminalmagasin Station 2 afsløre helt nye og uhyggelige detaljer i sagen.

15-årig_tt

Efter at have talt med flere kilder tæt på den nu 16-årige pige, løfter Station 2 sløret for, hvordan mobning på Facebook efter at hun blev nægtet adgang til en gallafest, fik pigen til at planlægge et terrorangreb på Sydskolen i Fårevejle, hvor hun tidligere har været elev.

Da hun havde afsluttet 8. klasse på Sydskolen, flyttede pigen fra Kundby til en anden skole. Men i løbet af efteråret begyndte hun at savne sine kammerater og ytrede ønske om at vende tilbage til skolen i Fårevejle.

De gamle kammerater gav hende imidlertid den kolde skulder, fortæller en kilde tæt på forløbet til Station 2. Og derefter eskalerede en konflikt, der endte med, at hun truede flere elever og planlagde et terrorangreb mod skolen.

»Hun var på besøg på skolen flere gange. Hun ville gerne tilbage, men hun følte sig afvist af de gamle kammerater. Mange af dem syntes jo, at hun var blevet lidt mærkelig,« siger kilden.

15-årig_tt

I løbet af sommerferien var der sket noget, som ændrede pigens liv dramatisk. Under en ferie i Tyrkiet blev hun ifølge Station 2's oplysninger forelsket i en tyrkisk mand. Det fik efterfølgende den usikre pige, som havde få venner og savnede et fast holdepunkt i tilværelsen, til at fatte interesse for islam. Hun begyndte at gå i moské og konverterede til islam i oktober. Hun begyndte også at være i kontakt med militante muslimer via sociale medier.

Kort efter kunne man se hende med en pistol i hånden på sociale medier. Hun begyndte også at slå provokerende billeder og kommentarer op. Blandt andet hyldede hun jihad - det muslimske begreb for hellig krig.

Det førte ifølge Station 2 til en konflikt med de tidligere kammerater på Sydskolen, som kulminerede i december. Angiveligt fordi pigen ikke var velkommen til skolens gallafest måneden efter.

15-årig

Pigen blev mobbet på Facebook, og hun svarede igen med grove trusler mod flere elever på Sydskolen. Det fik skolen til at reagere. To gange anmeldte de truslerne til politiet.

Men Kundby-pigens hævntørst overfor skolen og de elever, som havde afvist hende, udviklede sig til meget mere end trusler. Hun er sigtet for at planlægge et terrorangreb mod Sydskolen med en gødningsbombe. Angrebet skulle være fundet sted i forbindelse med gallafesten, men blev udsat, da hun manglede flere ingredienser til at lave bomben færdig tids nok.

Meget længere nåede den i dag 16-årige pige dog ikke i sine forberedelser, før politiet bankede på døren til hendes forældres hus den 13. januar. Hun er også sigtet for at ville bombe den jødiske privatskole, Carolineskolen, som ligger i København.

En 24-årig mand er også varetægtsfængslet i sagen. Han er sigtet for medvirken til planlægning af terror.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.