Foto: Bax Lindhardt

Raket-Madsen havde aftalt med en ven, at de sammen skulle sejle til Bornholm fredag, men torsdag aften aflyste Peter Madsen pludselig den tur uden begrundelse.

En af Peter Madsens venner fortæller til den svenske avis Expressen, at han havde en aftale med ubådsejeren om at sejle en tur til Bornholm fredag eftermiddag. Den tur aflyste Madsen dog pludselig torsdag aften.

»Jeg skulle have været med ham til Bornholm i dag (fredag, red.), men så fik jeg en sms i går aftes, at det var aflyst,« forklarer vennen til avisen og understreger, at han på ingen måde kan forestille sig, at Madsen har gjort kvinden noget ondt.

Avisen hæfter sig ved, at Peter Madsen har sms'et vennen torsdag aften, hvor Madsen efter eget udsagn havde sejlet den svenske journalist i land.

Vennen svarede tilbage og spurgte, hvorfor de alligevel ikke skulle til Bornholm, men han fik ikke noget svar.

BT har efterfølgende været i kontakt med en samarbejdspartner, der skulle have været med på turen i følgebåd. Han fortæller til BT, at han var i kontakt med Peter Madsen allerede tirsdag, hvor Madsen meddelte, at turen var aflyst.

Også vennen Christoffer Meyer mener, at der intet suspekt er ved aflysningen af ubådsturen til Bornholm. Det skete efter aftale med ham onsdag, fortæller Christoffer Meyer.

555

Det er stadig et mysterium, hvad der skete på Peter Madsens hjemmebyggede ubåd torsdag aften og nat efter, at han sejlede ud fra Refshaleøen i København.

Det eneste, vi med sikkerhed ved på nuværende tidspunkt er, at den kendte opfinder - bedre kendt som 'Raket-Madsen' - stævnede ud på en prøvesejllads ved 19-tiden torsdag aften. Med ombord havde han en kvindelig svensk journalist, som skulle skrive en artikel om hans ubåd, Nautilus.

Da kvinden ikke vendte tilbage som aftalt, blev hendes pårørende urolige, og kort efter blev både hun og ubåden meldt savnet. Efter en større eftersøgning fredag morgen blev ubåden lokaliseret fredag formiddag, men kort efter sank ubåden pludselig, og Peter Madsen blev reddet i land af en privat motorbåd.

Raketbygger Peter Madsens ubåd er meldt savnet

Fredag eftermiddag blev Peter Madsen sigtet for drabet på den svenske kvinde. Han nægter sig skyldig.

Selv hævder han, at han satte kvinden i land torsdag aften tæt på restaurationen 'Halvandet' på Refshaleøen i København, men hendes pårørende meldte hende savnet natten til fredag.

RAKET MADSEN

Siden har spørgsmålene om den fatale sejltur hobet sig op, og kolleger, venner og familie undrer sig over, hvad der skete ombord. Hvorfor sank ubåden pludselig og ikke mindst: Hvor er den svenske kvinde?

Den unavngivne ven fortæller altså til Expressen, at de havde en aftale om en sejltur fredag. Den tur aflyste Madsen dog pludselig torsdag aften.

Over for Ritzau bekræftede en ven og tidligere kollega til Peter Madsen, Christoffer Meyer, som har været med til at bygge ubåden, at han sidst havde kontakt med Peter Madsen omkring klokken 19.30 torsdag aften, da ubådskaptajnen aflyste deres tur til Bornholm.

top

Omkring klokken halv tre natten til fredag meldte kvindens pårørende hende savnet i Sverige. De kunne ikke få kontakt med hende, og Peter Madsen var også forsvundet.

Fredag formiddag sank ubåden. Peter Madsen blev reddet i land af en forbipasserende motorbåd og forklarede, at han havde været alene på båden.

Lørdag fremstilles han i grundlovsforhør i Københavns Byret.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.