Københavns Politi udvider nu kredsen af unge, der er sigtet for en stribe politiske brandstiftelser fra 2010 til 2011.

Det fortæller vicepolitikommissær Bertel Hejlesen, der står i spidsen for sagens efterforskning.

- Vi har sigtet en mere i sagen. Han er sigtet for det forhold, der vedrører Den Græske Ambassade, siger Bertel Hejlesen.

Fem unge mænd sidder i forvejen varetægtsfængslet for brandangrebene, der anses som forsøg på terrorisme.

Fire blev taget på fersk gerning ved Politiskolen 26. april med nødblus og benzin. De har tilstået, at de ville sætte ild på skolen. Siden er sigtelserne – især mod 22-årige ’P’ og 23-årige ’F’, der anses som hovedkræfter i sagen – udvidet med angreb på PET, Rigspolitiet, flere banker og pelsproducenter. Også Christiansborg skal have været et mål.

Det sidste har Østre Landsret dog ikke fundet belæg for.

Alle sigtet for samme angreb

Angrebet på Den Græske Ambassade – der ifølge politiet udgør et terrorforsøg – fandt sted 6. april 2011 og er det eneste af de mange forhold, som samtlige unge er sigtet for.

Det skal være sket ca. kl. 02.50 den nat, hvor de nu seks sigtede med brændbar væske og en fakkel satte ild ved hoveddøren til ambassaden i den hensigt at brænde den ned, mener politiet. Den sjette mand, som politiet sigtede mandag, er 24 år. Han er i modsætning til de fem øvrige ikke varetægtsfængslet.

- Grundlaget har ikke været til stede, siger Bertel Hejlesen.

De fem unge sidder alle varetægtsfængslet af frygt for, at deres ’politiske mål’ vil få dem til at begå flere angreb – samt risikoen for, at de vil hindre sagens opklaring.

Andre læser også