Huset fra den første Brønderslevsag. Arkivfoto
Huset fra den første Brønderslevsag. Arkivfoto Foto: Henning Bagger

Forældre bag systematisk vold med tre børn i 4-5 år

Endnu en sag om børnemishandling dukker nu op til overfladen i den nordjyske by Brønderslev.

To forældre er tiltalt for at mishandle deres tre drengebørn i alderen 12 til 7 år i perioden 2006 til 2010. Det er samme periode, som den såkaldte 'Brønderslev-sag' fandt sted, hvor et forældrepar groft mishandlede deres ti sammenbragte børn.

I den nye sag fra Brønderslev er både moderen og faderen tiltalt for at slå børnene flere gange om ugen og til tider også flere gange om dagen i 4-5 år. Hvorvidt der er tale om en såkaldt nomadefamilie, der flytter fra kommune til kommune for at undgå politiets søgelys, vides endnu ikke, men af anklageskriftet fremgår det, at familien er flyttet flere gange i perioden.

Ifølge politiet har forældrene slået børnene med flad hånd overalt på kroppen. De slog mod hovedet, i enden, på arme, på ben og på kroppen i sådan en grad, at det efterlod mærker og var smertefuldt for børnene.

Forældrene har også brugt redskaber til at afstraffe børnene ifølge politiet. Faren er tiltalt for at slå to af drengene med en tæppebanker samt kaste en af dem hen ad gulvet.

Ulovlig tvang

Moderen har en ekstra tiltale for mishandling af børnene. For udover at slå sine tre drenge samt overvære at faderen slog dem, er moderen også tiltalt for ulovlig tvang.

På et ikke angivet tidspunkt i 2009 eller 2010 har hun bundet den mindste af sine sønner til en potte med en sele eller lignende og har ladet ham sidde der i mindst to timer som straf for, at han havde tisset i bukserne.

Retssagen begynder onsdag ved Retten i Hjørring. Anklager Lene Walcher Lentz kræver fængselsstraf og erstatning.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.