Intet mindre end tre gange på en måned, har Arriva måttet sende fulde chauffører hjem

På Fyn synes buschaufførerne åbenbart, at de kører bedst med en lille skid på.

Man kunne nok fristes til at grine af det, hvis det ikke var så alvorligt. Men det er det.

I fredags ringede en passager på en af Arrivas rutebiler på vej til Assens til politiet. Han anmeldte, at chaufføren drak alkohol under kørslen - og at han virkede beruset, skriver fyens.dk.

Da bussen nåede frem til stationen i Assens ventede politiet. Chaufføren blæste i et alkometer, der slog kraftigt ud. Den fulde chauffør blev anholdt og taget med på stationen for at få taget en blodprøve.

Forståeligt nok giver hændelsen absolut ingen anledning til smil hos Arriva.

- Det er desværre rigtigt, at en af vores chauffører igen er blevet taget for at have kørt bus med alkohol i blodet. Jeg er rystet over, at der er chauffører, der ikke forstår, at man ikke drikker på arbejdet - slet ikke, når man har ansvaret for passagerer og andre trafikanter, siger pressechef Martin Wex fra Arriva.

Tidligere på måneden blev en anden af Arrivas chauffører fyret, da han mødte beruset på arbejde på stationen i Assens. Han blev taget i en rutinekontrol og nåede ikke ud at køre bus. En uge forinden blev en beruset chauffør standset bag rattet i Faaborg.

Arriva alkoholtester jævnligt deres chauffører med stikprøvekontroller. Viser promillen over 0,2 bliver synderen sendt hjem med en skriftlig advarsel. Er den over 0,5 er det øjeblikkelig bortvisningsgrund.