Sådan ser opslaget, der florerer på Facebook ud.
Sådan ser opslaget, der florerer på Facebook ud.

En syv-årig pige blev mandag forsøgt lokket ind i en mørk bil Hvidovre. Politiet undersøger, om episoden kan have sammenhæng med sexovergrebene på Fyn.

- Opråb til alle i Hvidovre og Omegn. Pas på jeres døtre. Der kører i øjeblikket en mand rundt i Hvidovre, som prøver at lokke piger ind i hans bil.

Sådan begynder en besked, som florerer rundt på Facebook i disse dage.

Det er nemlig ikke kun på Fyn, at forældre til småbørn er oppe på på mærkerne, efter at to piger de seneste uger er blevet kidnappet og sexmisbrugt af en mand i en bil.

Frygten for, at børn bliver lokket ind i biler, har også spredt sig til Københavns Vestegn, hvor en syv-årige pige mandag ved 17-tiden, ifølge hendes egen forklaring, blev forsøgt lokket ind i en mørk bil med mørke ruder af en maskeret mand.

- Min datter er på vej fra hendes far over til hendes kammerat i Egevolden (i Hvidovre, red.), da der kommer en bil og kører op på siden af hende og ruller vinduet ned og spørger, om hun vil køre med. Hun siger nej, og så siger han, at det skal hun, fortæller Rikke E. fra Hvidovre. Den syv-årige pige trodser dog den ukendte mand.

- Hun løber væk og gemmer sig. Og han følger ikke efter hende, fortæller den lille piges mor, der efter episoden kontaktede politiet for at anmelde sagen. Dernæst skriver hun beskeden på Facebook, hvor hun advarer mod manden i bilen.

Københavns Vestegns Politi bekræfter overfor BT, at man har modtaget anmeldelsen, og at pigen er blevet afhørt.

- Det, jeg kan bekræfte er, at politiet er på sagen. Vi fik anmeldelsen i går, og man var ude at tale med pigen og med moderen for at høre, hvad det gik ud på, og vi kan bekræfte, at vi har oprettet en undersøgelse - og at vi i dag har genafhørt pigen, og at vi har påvist, hvor det eventuelt skulle værre sket henne, siger Henrik Hougaard fra Københavns vestegns Politi til bt.dk.

Politiet understreger, at man kun har pigens ord for det skete, og at man ikke ved, hvad den eventuelle gerningsmands intentioner var. Ifølge politiet er der derfor ikke noget, der tyder på, at episoden kan have sammenhæng med de grove sexkidnapninger på Fyn.

- I første omgang er vi i gang med at bearbejde de fakta, vi har i sagen. Og så sammenholder vi dem med, hvad der eventuelt kan være af tidligere hændelser i området. Ud fra de ting, vi har på nuværende tidspunkt, så kan jeg ikke se nogen sammenhæng (med sexsagerne på Fyn, red.), men vi vil kigge på det, siger Henrik Hougaard, der godt forstår, at Rikke E. har sendt advarslen rundt på Facebook.

- Hun er selvfølgelig oprørt over det her. Pigen er blevet skræmt af det, hun har oplevet, og det er fuldt forståeligt, siger han og tilføjer, at han dog ikke mener, at forældre på Københavns Vestegn skal frygte unødigt for deres børn.

Rikke E. tror heller ikke, at der er en sammengæng mellem den episode, som hendes datter blev udsat for, og de grove sexovergreb på Fyn. Men alligevel har episoden gjort hende bange.

- Min datter får ikke lov til at gå alene mere. Det er helt sikkert. Men det vil hun heller ikke nu. Hun er ret bange, siger Rikke E.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.