Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den bedrageridømte og fallerede tidligere it-millionær, John Trolle Rasmussen, er blevet dømt for at snyde en kvindelig ansat for et millionbeløb

Dommen blev afgivet i Belgien, hvor John Trolle Rasmussen har boet sammen med sin nye kone i en årrække, efter hans selskab Memory Card Technology kollapsede i 2001. Det fremgår af en ny bog om John Trolle og it-virksomheden Memory Card Technology, der kommer på gaden til april.

Den belgiske kvinde, der blev snydt, lånte John Trolle Rasmussen 208.666,66 euro, som han dog aldrig betalte tilbage. Kvinden, der kort tid inden lånet havde mistet sin mand, så John Trolle Rasmussen og hans nye kone privat.

- Hun fortæller, at de havde vundet hendes tillid, og det er derfor, at hun lånte dem pengene, fortæller Kristian Hansen, som er journalist på Computerworld og en af forfatterne bag den nye bog om John Trolle Rasmussen, som får titlen 'En svindlers storhed og fald''.

Da Trolle Rasmussen ikke betalte pengene tilbage, gik kvinden til politiet. Hun fik i første omgang medhold i byretten i 2010, og i november fik hun også medhold i ankesagen. John Trolle Rasmussen, der i sin storhedstid både var sponsor for fodboldklubben AGF og Bjarne Riis' cykelhold Team Memory Card/Jack & Jones , blev dømt til at tilbagebetale hende de knap 1,6 millioner kroner.

- Den dom viser jo, at han fortsat flyver ret lavt i det moralske luftrum, siger Kristian Hansen.

John Trolle Rasmussen blev i forbindelse med kollapset i Memory Card Technology idømt en dom på seks års fængsel for bedrageri. Han begyndte dog først sin afsoning ti år efter dommen - nemlig i maj 2012.

BT har ringet til den tidligere it-milliardær i hans nuværende hjem i Sønder Omme Statsfængsel. John Trolle Rasmussen bekræfter, at der har været en sag i Belgien.

- Det er fuldstændig rigtig, at der er noget om snakken, men kvinden har deltaget i en forretning, som hun selv har forårsaget en konkurs i. Og jeg har ingen ingen yderligere kommentarer, siger han.

John Trolle Rasmussen har valgt ikke at medvirke i den nye bog.

- Jeg synes, at det er usmageligt og plat og forsøge at tjene penge på andre folks ulykke, siger den tidligere erhvervsmand, der ikke har læst hele bogen. Han fortæller dog, at han har læst uddrag af den.

John Trolle Rasmussen fortæller, at han med 'ulykke' mener den situation, som han befinder sig i. Altså den kollapsede virksomhed og bedrageridommen.

Men det har du jo selv haft en indflydelse på?

- Det er jeg helt enig med dig i. Det er jo min egen skyld. Det betaler jeg min regning for, og det har jeg ikke noget problem med. Det klager jeg ikke over.

Hvad med de mennesker, der har mistet penge pga. dig?

- Jamen, der er jo ikke nogen mennesker, der har mistet penge, der ikke har været en del af en forretning, siger John Trolle Rasmussen, der ikke ønsker at fortælle om sit liv i fængslet.

- Men jeg har det godt med, at jeg får afsluttet det her kapitel af mit liv. At jeg betaler min pris til samfundet. Og når jeg kommer ud herfra, så er jeg også et helt menneske, som nok skal få et liv igen.

Glæder du dig til at komme ud og få et nyt liv?

- Det har jeg ikke sagt. Jeg har det godt med at betale min pris til samfundet. Hvad jeg skal derefter, kommer ikke offentligheden ved.