Kender du noget til sagen? Så vil BT gerne høre fra dig. Skriv til 1929@bt.dk.

Lufthavnen ved den sjællandske by Roskilde blev evakueret. Det samme gjaldt indkøbscenteret Ro' Torv i Roskilde efter begge steder er blevet ramt af en bombetrussel. Også et indkøbscenter i Slagelse er blevet evakueret på grund af en bombetrussel. Seneste nye er, at Tirstrup Lufthavn ved Aarhus er ved at blive evakueret pga. bombetrussel.

Over hele landet melder politiet mandag om bombetrusler. Både i København, Aarhus, Roskilde og Slagelse er bombetruslerne løbet ind hele dagen.

Den seneste bombetrussel, som er blevet meldt ud er ved Tirstrup Lufthavn ikke langt fra Aarhus.

I en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi lyder det kort:

'Politiet er i øjeblikket tilstede i Tirstrup Lufthavn pga. bombetrussel. Politiet er ved at undersøge området, og lufthavnen er ved at blive evakueret.'

Den første bombetrussel, som løb ind tidligere mandag, var ved Roskilde Lufthavn, der nu skal være genåbnet, efter en gennemsøgning af stedet ikke har 'fundet mistænkelige genstande', som Midt - og Vestsjællands Politi skriver på Twitter.

Politiet beskrev også, at en trussel var løbet ind mod et indkøbscenter i Roskilde.

'Politiet er i øjeblikket i Roskilde Lufthavn, hvor der er indgået en bombetrussel. Politiet har evakueret lufthavnen og undersøger området. Politiet har ligeledes modtaget en bombetrussel mod Ro´s Torv i Roskilde. Også her er politiet i gang med at evakuere området.'

Hos pressetjenesten hos Københavns Lufthavn Kastrup - CPH - som driver Roskilde Lufthavn, lød meldingen:

»Vi har udsendt en meddelelse om, at lufthavnen (Roskilde Lufthavn, red.) ikke er tilgængelig. Resten må politiet udtale sig om,« forklarer den presseansvarlige hos CPH. Hos Roskilde Lufthavn vil man ikke kommentere på sagen. Her henviser man til netop pressetjenesten hos CPH.

Artiklen fortsætter under billedet.

Politi ved Roskilde Lufthavn.
Politi ved Roskilde Lufthavn. Foto: Henrik R. Petersen
Vis mere

Ved indkøbscentret Ro's Torv har politiet også valgt at evakuere.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Ro's Torv i Roskilde er blevet evakueret.
Ro's Torv i Roskilde er blevet evakueret. Foto: Espen Dahl-Fredsted
Vis mere

Indkøbscenter i Slagelse evakueret

Også i det vestsjællandske har der været bombetrussel. Det er mod Vestsjællandscentret i Slagelse.

Den vagthavende hos Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi Henrik Carlsen fortæller om situationen til BT.

»Vi har fået en anmeldelsen om en bombetrussel, men mere kan jeg ikke sige lige nu. Vi er i gang med at evakuere centeret. Og så afventer vi. På et tidspunkt skal vi så have gennemsøgt centeret, for at finde ud, hvad der sker. Det kan tage noget tid,« siger Henrik Carlsen fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi til BT.

Han oplyser videre, at man ikke kender noget til tidshorisonten på gennemsøgningen af centeret.

Kender du noget til sagen? Så vil BT gerne høre fra dig. Skriv til 1929@bt.dk.

»Det er møgubehageligt«

Centermanager i Vestsjællandscentret, Erik Rydahl, fortæller om truslen mod indkøbscenteret til BT. Her har de modtaget bombetruslen på mail.

»Der er indkommet en bombetrussel på email til mig og centrets driftleder. I mailen står der noget i stil med, at ’der går rygter i Slagelse om, at der skal springes en bombe i Vestsjællandscentret i dag.«

»Det er helt evakueret nu, og vi venter på, der kommer en bombehund og går centeret igennem.
Der er ro på nu, og det er stille og roligt. Ikke i de fem år, jeg har arbejdet i centret. Har jeg været ude for en bombetrussel. Nu har vi sikret os, at centeret er tomt,« forklarer Erik Rydahl og uddyber:

»Det er møgubehageligt. Måske er mailen om bombetruslen bare fra en, der ville advare, og måske er det bare en tosse, men så vidt jeg forstår, så er der bombetrusler flere steder i landet,« siger han.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Foto: Michael Nordborg
Vis mere

Flere bombetrusler i København

Hos Københavns Politi fortæller man, at man også har modtaget anmeldelser om flere bombetrusler i løbet af mandagen. Og det er åbenbart noget, man ser over store dele af landet.

»Der er løbet flere bombetrusler ind landet over, og det er Rigspolitiet, som har overblikket. Dem der er kommet i København er vurderet som grundløse. Der har været mod flere lokationer i København, men de er vurderet som grundløse. Det er måden det er kommet på og så videre, der gør, at vi vurderer dem som grundløse,« siger Kristian Aaskov, vagtchef Københavns Politi til BT.

Ifølge BT's oplysninger skulle et af de steder i København, som har modtaget en bombetrussel, være Copenhagen Business School (CBS). Men her har politiet ikke vurderet, at der var grund til at evakuere. Det samme gør sig gældende med Københavns Lufthavn CPH, men heller ikke her mente politiet, der var grund til at evakuere.

Fra flere politikredse påpeger man desuden, at ingen personer er kommet noget til. Og at der indtil videre fortsat ikke er tale om andet end trusler.

Rigspolitiet bekræfter, at nu på Twitter, at der har været flere bombetrusler landet over. Efterforskningen bliver nu samlet hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Kender du noget til sagen? Så vil BT gerne høre fra dig. Skriv til 1929@bt.dk.