Restauratør Amin Skov er nu så frisk ovenpå den brand, der natten til fredag ramte hans restaurant, at han kan tale med politiet. Lørdag eftermiddag er han blevet afhørt gennem to timer, men hans forklaring hemmeligholdes indtil videre for offentligheden. (Arkivfoto)
Restauratør Amin Skov er nu så frisk ovenpå den brand, der natten til fredag ramte hans restaurant, at han kan tale med politiet. Lørdag eftermiddag er han blevet afhørt gennem to timer, men hans forklaring hemmeligholdes indtil videre for offentligheden. (Arkivfoto) Foto: Torkil Adsersen

Restauratøren bag den omstridte Restaurant Vejlegården, Amin Skov, er nu i så kraftig bedring ovenpå en mystisk brand i restauranten natten til fredag, at han er fjernet fra intensivafdelingen på Vejle Sygehus.

I stedet er han nu indlagt på en almindelig hospitalsafdeling, hvor han hastigt er på vej tilbage til sit gamle jeg, fortæller vennen Frank Schwaner til BT.

- Han sidder op i sengen og taler klart og sammenhængende. Han har også fået noget at spise og har været i bad. Han er stadig bleg og forslået, men det er en klar forbedring fra i går, hvor han var helt usammenhængende og næsten ikke kunne kommunikere, fortæller Frank Schwaner, der besøgte Amin Skov på sygehuset først på eftermiddagen.

Umiddelbart inden var restauratøren blevet afhørt af politiet i to timer om begivenhederne natten til fredag. Han har tidligere fortalt pårørende, at han var blevet længe på adressen for at ordne regnskaber og var nødt til at springe ud gennem et vindue for at undslippe flammerne. Da brandvæsenet ankom, fandt de ham bevidstløs neden for vinduet.

Hvad der i øvrigt er sket i løbet af natten, og hvor og hvordan branden er opstået, ønsker Amin Skov for nuværende ikke at dele med andre end politiet, fortæller Frank Schwaner.

- Han siger, at jo mere, der bliver gættet, jo værre er det for opklaringen, så nu vil have give politiet lov til at gøre sit arbejde. Han havde heller ikke lyst til at fortælle mig mere om det lige nu, og det respekterer jeg selvfølgelig. Han skal nok komme med en udmelding, når tiden er til det, siger vennen.

Politiets efterforskningsleder Brian Voss Olsen er ligeledes meget fåmælt om sagen. Han oplyser, at resultatet af de tekniske undersøgelser først vil være klar i næste uge, og at politiet fortsat arbejder med flere teorier om årsagen til branden i restauranten, der er blevet landskendt på grund af en månedlang ophedet konflikt med fagforeningen 3F.

Ifølge Frank Schwaner forventer Amin Skov at blive udskrevet i dag eller i morgen, så han kan nå at fejre jul med familien.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.