Det endte i et uhyggeligt blodbad, da en sydjysk lærer 21. december sidste år kom hjem fra den årlige julefrokost.

Her gik den nu 34-årige lærer - ifølge politiet - ved midnatstid amok med en daggert på sin 74-årige nabo Ernst Ellebye, som mistede livet efter de gentagne stik i hovedet og på kroppen samt flere tramp.

Sagen mod læreren behandles i dag ved retten i Sønderborg, hvor den 34-årige derfor står tiltalt for manddrab. BT kender den sigtedes identitet, men fordi der er nedlagt navneforbud i sagen, kan vi hverken skrive hans navn, navnet på arbejdspladsen eller hvilke fag, han underviser i.

Den 34-årige var stadig var småberuset under et grundlovsforhør den 21. december og ønskede dengang ikke at udtale sig. Det er derfor i dag første gang at lærerens udlægning af sagen kommer frem i offentligheden.

Ifølge underboen Bente, som BT talte med nogle dage efter drabet, var årsagen til drabet, at den tiltalte blot var gået ind i den forkerte opgang den skæbnesvangre aften. På grund af larm hos sin nabo, gik hun den aften ud i opgangen, hvor hun kunne se gerningsmanden stå ved dørtærsklen og råbe ad Ernst (den dræbte, red.), der stod i entreen.

- Han står med Ernsts stenmariehøne i hånden, som han lige har brugt til at smadre ruderne med, fortæller hun.

Her udspillede sig - ifølge naboen - en absurd samtale mellem offeret og gerningsmanden.

- Det er fandme mig, derbor her. Gu er det ej, det er mig. Nå, men jeg bor her osse. Jeg bor her fandme osse. Og sådan kørte det frem og tilbage et stykke tid, forklarede Bente til BT, der straks tilkaldte politiet.

Efter at have kæmpet for sit liv i godt 18 timer, blev den 74-årige Ernst Ellebye den 21. december klokken 18.03, erklæret død på Odense Univeritetshospital, som følge af kraniebrud og indre blødninger i hjernen.