Familien til den dræbte Heidi Abildskov har rømmet huset i Virum og sat villaen til salg

De seks værelser i den 120 m2 store villa står i dag gabende tomme. Efter den 41-årige viceskoleinspektør blev fundet dræbt i haven ved sit hjem på Frederiksdalsvej i Virum 16. november sidste år, har den gule murstensvilla været spærret af, så politiets teknikere kunne finkæmme stedet.

Her - snart tre måneder senere - har hendes mand valgt at sætte huset, hvor parret boede med fælles børn til salg. Det bekræfter Danbolig.

- Det er for tidligt at sige, hvor meget forhistorien betyder for salget. Mange købere til et sted som dette, er inden for bygrænsen af Virum, og der er ikke én person i Virum, der ikke kender det her hus. Derfor er huset også sat lavt i forhold til markedet, fortæller ejendomsmægler Allan Lindgreen fra Danbolig i Virum.

Huset er sat til 3,89 millioner, og hensynet til Heidi Abildskovs efterladte spiller en stor rolle i prissættelsen. Se boligen her.

- Normalt ville man banke til prisen for at se, hvor meget folk nu er villig til at betale. Her er prisen sat i samarbejde med den efterladte mand, og sagen har jo været en kæmpe belastning, så han er af gode grund interesseret i et hurtigt salg, forklarer Allan Lindgreen.

Lige nu fremgår det ikke af salgsopstillingen, at der tre måneder forinden skete et bestialsk forbrydelse, hvor en formodet indbrudstyv blev overrasket af Heidi Abildskov, der var alene hjemme i villaen. De kæmpede mod hinanden, inden hun til sidst blev dræbt af adskillige knivstik. Men mandag mødes Danbolig-mæglerne i Virum for at drøfte, om de netop skal tone rent flag i salgsteksten.

- Der har været meget interesse her i weekenden. Mange har ringet, men en del har også spurgt, hvorfor den ikke er sat dyrere, og så får de naturligvis forklaringen. Vi vil gerne køre et sobert forløb, så vi overvejer faktisk at oplyse i salgsopstillingen, hvad det er for et hus, siger han.

Men om et muligt salg er på trapperne er svært at sige.

- Man får et flot istandsat hus for pengene, selvom der mangler lidt på ydersiden, men om kunden vil købe, når vedkommende kender historien, er ikke til at forudsige. Vi har kunder, der heller ikke vil købe et dødsbo, vi har kunder, der tror på spøgelser - den slags handler i sidste ende om følelser, fortæller mægler Allan Lindgreen.

Dér, hvor der i dag står et ’til salg’-skilt, gik politiets teknikere rundt iklædt hvide dragter for at samle spor tilbage i november. Endnu har intet ført dem til drabsmanden. Til trods for at politiet har fundet både fingeraftryk og DNA, som menes at tilhøre Heidi Abildskovs drabsmand.