____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Hashmarket på Christiania bliver styret af organiserede kriminelle, der har indført store mængder hash og organiseret et åbenlyst salg i 'Pusher Street' gennem mange år.

Sådan vurderer chefpolitiinspektør Jørn Aabye fra Københavns Politi situationen på Christiania, hvis frikøbsaftale træder i kraft søndag den 1. juli.

- Vi ved ganske udmærket, hvad vi er oppe mod rent politimæssigt, siger Jørn Aabye.



Ifølge politiet er der en direkte forbindelse mellem hashmarkedet på Christiania og den organiserede rocker- og bandekriminalitet andre steder i hovedstaden, og Jørn Aabye lover, at alle midler bliver taget i brug for at bekæmpe det ulovlige marked.

BT har tidligere afsløret, at politiet ikke har sendt uniformerede betjente gennem Pusher Street siden en dramatisk aktion 17. august 2011 - men Jørn Aabye lover, at situationen vil ændre sig denne sommer.

- Efter at frikøbsaftalen af Christiania træder i kraft 1. juli, har vi nu nogen at tale med, men det udelukker ikke, at der skal gennemføres politimæssig indsats på området, siger Jørn Aabye.Hvilket også betyder, at der vil være aktioner, hvor større grupper uniformeret politi trænger ind i 'Pusher Street'.



- Der kommer en periode, hvor vi kommer til at se patruljevirksomhed, der ligner det, vi har set før, bekræfter Jørn Aabye overfor BT.

At miljøet omkring hashmarkedet på Christiania er ganske hårdkogt, blev ikke mindre klart efter, at BT fredag kunne beskrive, hvordan en 45-årig amerikansk turist fik fire knytnæveslag i ansigtet samt et spark i maven.



Turisten blev angiveligt straffet for, at han havde nægtet at overlevere sit dyre spejlreflekskamera til en person ved Pusher Street. Kameraet blev smadret og siden brændt.

- Det er netop den tilstand, vi vil bekæmpe, nikker Jørn Aabye overfor BT.

Chefpolitiinspektøren understreger dog gentagne gange, at situationen omkring frikøbet af Christiania betyder, at en helt ny mulighed for dialog har åbnet sig.

- Beboerne på Christiania oplever også, at det kan være en ide at fjerne de kriminelle, der har en lukrativ forretning omkring hashsalget. Vi har en klar forventning om, at vi nu har en fondsbstyrelse, vi kan kommunikere med - og vi håber, at de positive kræfter på Christiania kan hjælpe os med at løse de opgaver, der venter, siger Jørn Aabye.

Men selvom de gode kræfter på Christiania ifølge politiet lover dialog, er der stadig ingen vidner, der er trådt frem i forbindelse med overfaldet på en TV2-journalist for et par uger siden.



Ligesom ingen hjalp den 45-årige amerikanske turist, der torsdag eftermiddag blev slået og bestjålet ved Pusher Street.

- Der er flere blandt beboerne, der ikke er imod os. Og for vores folk er der en stor forskel på, om de skal indtage en befæstet borg, hvor alle dem som en fjende - eller om modstanden er samlet omkring de kriminelle, siger Jørn Aabye.

Chefpolitiinspektøren vil ikke præcisere nærmere, hvornår politiet igen går ind på Christiania.