Når sagen om drabet på Hells Angels-rockeren Martin Helbo Axelsen inden længe rulles op i Retten i Aalborg, vil tilhørerne også historien om en ung mands forgæves forsøg på at få politiets hjælp til at slippe af med den rocker, der chikanerede ham.

Kæresten og faderen til den drabssigtede RC fortalt, hvordan han blev truet og overfaldet af personer med relation til rockermiljøet. Da RC, som ikke har haft relation til rockermiljøet, begyndte at blive kontaktet af Hells Angels-rockeren Martin Hebo, kontaktede han og hans kæreste politiet for at få hjælp, men uden held.

»Han var fuldstændig fri af miljøet. Havde afskåret alle fra dengang fuldstændigt. Det næste skridt for os var børn og blive gift. At det i stedet nærmest skal ende ud i dobbeltdrab er forfærdeligt. Politiet vidste alt om det. De vidste, hvornår det skulle forgå, men de kunne ikke gøre noget,« har RC's kæreste fortalt til TV2.dk.

LÆS OGSÅ:

BT har fået aktindsigt i anklageskriftet, som viser, at 33-årige RC fra Hobro er tiltalt for at have dræbt den 30-årige rocker Martin Helbo Axelsen og hans 38-årige kammerat, da de opsøgte RC i hans hjem pinsedag sidste år.

Indtil retssagen holder anklagemyndigheden kortene tæt til kroppen, men politiet har tidligere sagt, at gæld kan være motivet til det fatale skyderi. Det er dog blevet afvist af den tiltaltes kæreste, at han skal have skyldt penge til rockerne.

RC erkendte i grundlovsforhøret de faktiske omstændigheder ved skudepisoden, men han nægter sig skyldig i drab og drabsforsøg og siger, at han ikke havde til hensigt at dræbe. Sagen skal vurderes af et nævningeting, hvor både anklager og forsvareren sandsynligvis vil føre vidner.

»Jeg forventer, at sagen kommer for retten efter påske,« oplyser anklager Ingrid Munch Hansen til BT.

I efteråret 2011 blev RC overfaldet i den lejlighed i Hobro, som han dengang delte med sin kæreste.  Midt om natten brød to mænd, som var tilknyttet Hells Angels-støttegruppen AK81, ind i lejligheden, hvor de slog løs på RC med et baseball-bat og stak ham med en kniv, de havde taget i køkkenet. De to personer blev senere dømt for det voldsomme overfald, som påvirkede RC både fysisk og psykisk.

LÆS OGSÅ:

Den 8. juni  affyrede RC et haglgevær mod Martin Helbo Axelsen og hans 38-årige kammerat. Martin Helbo Axelsen blev ramt af adskillige hagl på kroppen og armene, og han afgik kort efter ved døden. Kammeraten blev ramt i hovedet af hagl, og blev senere overflyttet med helikopter fra Aalborg Sygehus til Rigshospitalet. Han overlevede skudepisoden.

Haglgevær af den type bruges som regel i forbindelse med fasan- og harejagt. På korte afstande er haglgeværet livsfarligt for mennesker, fordi haglene kan give alvorlige skader. Ifølge BT's oplysninger tilhører våbnet RC's kæreste, som er jæger og har tilladelse til at have våbnet derhjemme, hvor det er blevet opbevaret på lovlig vis i et våbenskab.

Efter skudepisoden ringede RC til sin far, der alarmerede politiet. Da politiet nåede frem til huset, kom den drabstiltalte selv ud og lagde sig på jorden med hænderne over hovedet.