Jette Glyngfeldt, der blev fyret fra Ret.psyk i Risskov mistænkt for medicin-misbrug.
Jette Glyngfeldt, der blev fyret fra Ret.psyk i Risskov mistænkt for medicin-misbrug. Foto: Brian Rasmussen

Han har fortalt, hvordan patienter på retspsykiatrisk afdeling i Risskov blev truet, tævet og ydmyget af ansatte, mens ledelsen ignorerede hans efterfølgende klager om vold.

Derfor blev den tidligere anonyme hospitalsansatte, som har stået frem i BT, ikke overrasket over, at regionsrådsformand i Region Midtjylland Bent Hansen i går afviste fem tidligere medarbejderes anklager om vold på sygehuset.

- Det er jo sådan, systemet er. Man dækker over tingene, og det er lige præcis derfor, vi prøver at gøre noget ved det, siger den tidligere ansatte på hospitalet, der derfor nu har kontaktet direktøren for psykiatri i Region Midtjylland, Gert Pilgaard, og fortalt ham, at han er en af dem, der har været vidne til volden.  

Gert Pilgaard forklarer, at den ansatte er garanteret anonymitet, og opfordrer nu andre tidligere ansatte, som måtte ligge inde med lignende oplysninger, til at kontakte regionens konsulenter, som skal undersøge hospitalet den 20. februar.  

Også den tidligere sosu-assistent Jette Glyngfeldt, der som den eneste er stået frem med navn og har fortalt om volden, vil kontakte regionen. Hun er dog ked af, at regionens øverste chef, Bent Hansen, på forhånd afviser, de kritisable forhold, som hun har beskrevet.

- Jeg er rigtig ked af, at han siger sådan, for jeg ved jo, hvad jeg har set, og jeg ved, at det foregår.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra sundhedsminister Astrid Krag, der indtil nu har ladet det være op til netop Bent Hansen at få bragt orden i tingene.

 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.