Den 1. marts 2015 ændrede Gitte og Henrik Hansens liv sig for altid.

Deres dengang 30-årige datter, Christina Aistrup Hansen, blev anholdt af Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi - sigtet for at have slået flere patienter ihjel i sit virke som sygeplejerske på Nykøbing Falster Sygehus. Siden er hun i byretten blevet idømt fængsel på livstid i en af de mest omtalte og opsigtsvækkende drabssager i nyere tid. En dom, hun har anket til Landsretten.

For første gang står den drabsdømte sygeplejerskes forældre nu frem og fortæller, at de stadig er fuldstændig overbeviste om deres datters uskyld. Det gør de i TV 2's kriminalmagasin Station 2, som sendes torsdag aften klokken 20.50

»Jeg kommer ikke til at tro på det, før de kan komme med et bevis. Det synes jeg ikke, at der er. Selvfølgelig hvis Christina er skyldig, så skal hun jo også have sin dom, men der skal også være nogle beviser for, at det er hende. Hun skal ikke dømmes på en mavefornemmelse,« siger Henrik Hansen i programmet.

Forældrene hæfter sig ved, at Christina Aistrup Hansen blev dømt på vidneudsagn fra hendes tidligere kolleger på Nykøbing Falster sygehus. Anklagemyndigheden kunne ikke fremlægge endegyldige og fysiske beviser i form af eksempelvis DNA eller videoovervågning i sagen.

Her ses sygeplejersken fra Nykøbing Falster, Christina Aistrup Hansen.
Her ses sygeplejersken fra Nykøbing Falster, Christina Aistrup Hansen.
Vis mere

Det var Christina Aistrup Hansens kæreste, som overbragte forældrene nyheden om, at hun var blevet anholdt og skulle i grundlovsforhør senere samme dag. Derefter sprang Gitte og Henrik Hansen ind i deres bil og kørte de 120 kilometer til Retten i Nykøbing Falster, men uden at få svar på det spørgsmål, der rungede inde i deres hoveder: 'Hvorfor er hun blevet anholdt?' Grundlovsforhøret blev afholdt for dobbelt lukkede døre, så de fik hverken datteren at se eller besked om, hvad hun var sigtet for, fortæller de.

Først da de var kommet hjem, kunne de pludselig se på fjernsynet, hvad Christina Aistrup Hansen var sigtet for: Drab og flere drabsforsøg. 'Det er en joke,' husker Gitte Hansen, at hun tænkte, mens Henrik Hansen nærmest gik i chok.

32-årige Christina Aistrup Hansen har siddet fængslet siden 1. marts 2015. I dag er hun idømt livstid for drab på tre patienter og et drabsforsøg. Hun har hele tiden nægtet sig skyldig.

Ankesagen i Landsretten begyndte den 31. januar. Der forventes at falde dom til maj.

Se udsendelsen 'Slog sygeplejersken sine patienter ihjel?' torsdag aften kl. 20.50 på TV 2.