Lyt til artiklen

Københavns politi offenliggjorde tirsdag navnet på den mand, der er mistænkt for det overfald, der førte til den unge nordmand Andreas Bull Gundersens død på Café Rust. Samtidig oplyser politikommissær Henning Schou Kofoed til bt.dk at Waheed Sarwar - som den 28-årige hedder, ikke vil få udbetalt sin kontanthjælp medmindre han melder sig.

- Han fik sidste udbetaling af sin kontanthjælp i slutningen af maj måned, siger Henning Schou Kofoed til bt.dk.

Politiet håber at dette vil lægge yderligere pres på den efterlyste, der muligvis befinder sig i Pakistan.

Den 28-årige Waheed Sarwar har været efterlyst siden d. 10. maj 2009 hvor han mistænkes for at have overfaldet den 25-årige Andreas Bull Gundersen, der var bartender på Café Rust. Det var angiveligt Waheed der kastede to store ølglas i hovedet på den unge nordmand, efter at han havde bedt dørmanden smide gerningsmanden og hans to venner ud fra spillestedet, fordi de kom op at skændes.

Andreas blev senere på aftenen afvist på Rigshospitalet i København af en sygeplejerske, der ikke forstod at han var bløder og døde senere af sine kvæstelser. Wahhed Sarwar er efterlyst for vold med døden til følge.


Har henvendt sig via advokat
Den efterlyste Waheed Sarwar bor normalt i Ishøj med sin kone og et barn, men de har ikke været til nogen hjælp for politiets efterforskning. Politiet er dog flere gange blevet kontaktet af mandens advokat, der har oplyst at hans klient ville melde sig selv. Dette er dog stadig ikke sket.

- Vi har fået en oplysning om at han måske opholder sig i Pakistan, siger Henning Schou Kofoed til B.T.

Waheed Sarwar kommer oprindeligt fra Pakistan. Han er nu efterlyst internationalt og politiet oplyser at der også er en europæisk arrestordre på vej. Dette betyder at Waheed, hvis han skulle rejse indenfor Schengen-området i Europa vil blive pågrebet. 

Sarwar er særdeles godt kendt af politiet, der foruden voldsepisoden på Rust også står registreret for vold, trusler på livet, trusler mod vidner, spirituskørsel og andre overtrædelser af færdselsloven.

Politiet gør opmærsom på at den efterlyste har et tydeligt ar startende i hårgrænsen ved venstre tinding. Eventuel henvendelse omkring den efterlyste kan ske til Københavns Politi, Afdelingen for personfarlig kriminalitet, drabssektionen på tlf.nr. 33141448.