Den libanesiske familie, der spredte så meget skræk og rædsel på deres villavej i Helsingør, så naboerne måtte flytte, får nu en stor villa til to mio. kr. stillet til rådighed af kommunen.

Helsingør Kommune smider også en lille halv mio. i ekstra, så den store villa kan blive sat i stand. Herefter kan den frygtede familie fra Belvederevej flytte ind. Familien blev landskendt, da det kom frem at beboerne på Belvederevej i Helsingør dagligt måtte leve med overfald, dødstrusler og anden form for grov chikane fra familien. Nogle beboere var røget på skadestuen efter overfald, andre havde fået sparket døren ind, smadret bilen eller der blev kastet sten efter dem, krydret med tilråb som "luder" eller "racist".

Helsingør Kommune forsøgte at flytte familien til Fiolgade i midtbyen, men det gik heller ikke. Nu har kommunen så købt den uregerlige familie et stort hus med en stor parklignende have med rhododendronbede, flotte træer og buske. Der er også legeskur og gynger i haven samt en flagstang. Ligeledes er der borde og bænke til en grillfest. Har familien bil er der god garageplads og en stor og bred indkørsel.

Den store villa har i øvrigt tidligere tilhørt den nuværende borgmester fra Venstre, Johannes Hecht-Nielsen, som drev sin dyrlægepraksis fra ejendommen.

Han solgte den i 2006.

Beslutningen om at forære familien huset blev truffet af den konservative og tidligere borgmester Per Tærsbøl, men det var med tungt hjerte.

- Hvis det stod til mig, så var de blevet smidt ud og hjem til Libanon. Det må du godt skrive. Men det havde vi desværre ikke mulighed for, da de havde asyl, siger Per Tærsbøl. Han mener, at han gennemførte den bedst mulige løsning.

- Jeg forstår godt, hvis der er nogle der er vrede over det. Det er ikke rimeligt. Men der var ikke andet at gøre. Vi var meget bekymrede for situationen på Belvederevej og også i Fiolgade. Den bedste løsning var at finde et sted, hvor der var relativt øde, hvor de kunne være, siger han.

Han forklarer desuden, at familien får en formue i offentlige ydelser.

- De kunne betale en husleje på 20.000 kr., siger Tærsbøl.

- Havde nogle af dem job ved siden af?

- Nej, siger han til B.T.

Om familien stadig kan det efter regeringens sparepakke er dog uvist. Næstformand i Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, vil tage sagen op med regeringen.

- Det duer jo ikke, at andre uheldige familier finder ud af, at hvis bare man opfører sig helt umuligt, så bliver man belønnet med en stor villa. Så jeg vil tage det op med socialministeren og justitsministeren, da der også har været nogle andre lignende sager, forklarer han.

Karen Hækkerup fra Socialdemokraterne mener, at det er urimeligt, at familien får sådan et hus, men der er ikke meget andet kommunen kunne gøre.

- Jeg kan godt forstå, at det virker urimeligt. Men på den anden side måtte kommunen træffe en beslutning og man må formode, at de har fundet den bedst mulige, siger Karen Hækkerup.

Nuværende borgmester Johannes Hecht-Nielsen tilslutter sig sin forgængers beslutning.

- Det var den mest fornuftige løsning, siger han.