Den 30-årige Kim Wall blev bundet i raketbygger Peter Madsens ubåd, inden han dræbte hende, parterede liget og smed ligdelene i vandet.

Sådan lyder de uhyggelige detaljer i tiltalen i det anklageskrift, som anklagemyndigheden ved Københavns Politi netop har givet pressen og offentligheden indblik i.

Peter Madsen nægter sig skyldig i seksuelt overgreb og drab, men har erkendt at have parteret Kim Walls lig, efter at hun ifølge hans forklaring døde ved et uheld i ubåden.

Ifølge anklageskriftet havde Peter Madsen dog på forhånd planlagt og forberedt hendes død. Blandt andet ved at medbringe "sav, kniv, tilspidsede skruetrækkere, stropper, strips og rør". Herefter blev hun ifølge tiltalen bundet "ved hovedet, på arme og ben", inden han mishandlede hende "ved at slå hende, stak og snittede i hende og dræbte hende", som det er formuleret i anklageskriftet.

Læs også: Raket-Madsens tidligere ven har ændret mening: 'Jeg tror desværre ikke, det opstod spontant'

Peter Madsen er især tiltalt for særligt seksuelt overgreb på den svenske journalist Kim Wall, drab på hende straks efter og dernæst usømmelig omgang med liget ved at partere hendes krop og smide ligdelene i havet.

Den præcise drabsmåde kender politiets efterforskere ikke, men ifølge anklageskriftet har der muligvis været tale om "halsoverskæring eller kvælning".

Hovedindholdet i tiltalen blev kendt allerede i sidste uge, da politiet forkyndte anklageskriftet for Peter Madsen i Vestre Fængsel og kort efter holdt pressemøde om sagen. Men først her tirsdag formiddag fik pressen mulighed for på offentlighedens vegne at få indblik i anklageskriftets konkrete udformning og formulering.

Ifølge anklagemyndighden ved Københavns Politi var drabet på den svenske journalist Kim Wall en planlagt og forberedt forbrydelse. Anklageskriftet angiver ikke et præcist gerningstidspunkt, men angiver hendes mishandling og død til at være indtruffet i tidsrummet mellem kl. ca. 22.00 den 10. august 2017 og kl. ca 10.00 den følgende formiddag.

På pressemødei i sidste uge ønskede specialanklager Jakob Buch-Jepsen dog kke at gå i detaljer med det materiale, som angiveligt understøtter påstanden om, at drabet på den svenske journalist Kim Wall var forberedt.

»Der er efter anklagemyndighedens opfattelse tale om en ekstrem grov sag. Og af hensyn til Kim Walls pårørende og af hensyn til, at sagen ikke skal føres forud for hovedforhandlingen i retten her i medierne, så ønsker anklagemyndigheden ikke at gå yderligere i detaljer med anklageskriftet,« lød det fra anklageren.

Tidligere har det dog været fremme, at et vidne så Peter Madsen gå med en sav, en fukssvans, i retning mod ubåden, den dag i august han og Kim Wall sejlede ud fra Refshaleøen i ubåden "UC3 Nautilus".

Kim Walls pårørende blev allerede forud for tiltalerejsningen i sidste uge underrettet om indholdet af anklageskriftet i hovedtræk.

Anklagemyndigheden mener, at Kim Wall har været udsat for et særligt farligt seksuelt overgreb, og at hun derefter er blevet dræbt. Ifølge anklageren er der ved obduktionen fundet en række skader i form af stik i Kim Walls underliv, som er grunden til anklagen for seksualforbrydelsen. De stik er efter anklagemyndighedens opfattelse blevet påført hende, mens hun var i live. Der er ifølge anklageskriftet tale om 10 stik på ydersiden af hendes kønsdele og fire stik inde i hendes vagina med kniv eller skruetrækker.

Der er i den forbindelse rejst tiltale efter straffelovens voldtægtsbestemmelse med den tilføjelse, at der er tale om andet kønsligt forhold end samleje. Derudover er Madsen tiltalt for at have parteret Walls lig og kastet ligdelene over bord.

Liget blev ifølge anklageskriftet parteret i "hoved, ben, arme og torso". Torsoen blev tilføjet forskellige snit og stik samt påført et bælte påsat rør, mens hovedet blev lagt i en pose med rør. Hensigten var angiveligt, at ligdelene skulle forblive på havbunden.

Endelig er Peter Madsen i anklageskriftet også tiltalt for at have overtrådt blandt andet straffelovens paragraf 252 om i grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde at have voldt nærliggende fare for andres liv eller førlighed og lov om sikkerhed til søs ved at have ført sin 33 tons tunge ubåd i dansk farvand i strid med godt sømandsskab.

Blandt andet sejlede han ifølge tiltalen allerede kl. 20.20 den 10. august sin ubåd ind på den kurs, som det store krydstogtskib Aidebellas lå på mellem Københavns Havn og Middelgrundsfortet, så krydstogtskibet måtte ændre kurs og sejle uden om ubåden. Og ved midnatstid krydsede ubåden ifølge tiltalen 30 meter ind foran lastskibet Ternvags rute gennem Drogden gravede rende i Øresund. I øvrigt uden lanterner og behørig brovagt, inden ubåden næste formiddag bevidst blev sænket af Peter Madsen.

Alt dette er efter anklagemyndighedens opfattelse udført af en mand, som mentalt set har været tilregnelig. Det bygger man på den mentalundersøgelse, som er foretaget i sagen.

»Peter Madsen er blevet undersøgt på retspsykiatrisk klinik i København. Og Retspsykiatrisk Klinik er nået frem til den konklusion, at Peter Madsen er strafegnet og dermed kan idømmes en almindelig fængselsstraf,« oplyste specialanklager Jakob Buch-Jepsen i sidste uge, da hovedindholdet i tiltalen mod Raket-Madsen blev offentliggjort.

Sindssyge og mental retardering er normalt de omstændigheder, som taler mod en almindelig fængselsstraf her. Men det er altså ikke aktuelt i forhold til Peter Madsen.

Anklagemyndigheden vil gå efter fængsel på livstid, men åbner også muligheden for, at retten ellers kan dømme ham til forvaring, fortæller Buch-Jepsen. For mentalundersøgelsen har nemlig vurderet Peter Madsen til at være farlig. Og den vurdering er blevet tiltrådt af Retslægerådet, som er landets øverste lægefaglige myndighed i den sammenhæng.

Forvaring er en tidsbestemt foranstaltning, som kan gives til farlige personer. Det kommer i spil, når retten vurderer, at den alternative fængselsstraf ikke er lang nok til at beskytte samfundet mod den farlige person.

Peter Madsen har fra begyndelsen nægtet sig skyldig i at have dræbt den svenske journalist.

Først forklarede han, at hun var blevet ramt i hovedet af en tung luge og var død. Senere forklarede han, at journalisten var blevet forgiftet af kuliltedampe i ubåden.

Efter at der i sidste uge blev rejst tiltale mod Peter Madsen, mødtes hans forsvarer - advokat Betina Hald Engmark - med ham i Vestre Fængsel, hvor han har siddet varetægtsfængslet siden august.

»Vi har gennemgået anklageskriftet, og min klients stillingtagen er uændret. Vi overvejer selvfølgelig flere ting, herunder bevisførelse i retten,« lød det efterfølgende i en sms fra Betina Hald Engmark.

Retssagen mod Peter Madsen begynder 8. marts i Københavns Byret. I forbindelse med tiltalen har anklagemyndigheden også nedlagt påstand om, at Peter Madsens ubåd UC3 Nautilus bliver konfiskeret med henblik på destruktion, hvis han kendes skyldig.