Det er en grum sag, der begynder ved Retten i Sønderborg i dag, hvor en 22-årig mand er tiltalt for gentagne tilfælde af voldtægt og mishandling af fire teenagepiger, hvoraf to af dem ikke var fyldt 15 år og en tredje blev gravid. Udover voldtægterne, som fandt sted i 2009 og 2010, er den 22-årige også tiltalt for vold, mishandling, trusler og vold mod tjenestemand.

- Sagen har indtil nu kørt for lukkede døre, efter at den nu tiltalte blev varetægtsfængslet i december sidste år. Derfor er jeg afskåret fra at oplyse nærmere detaljer om sagen, før den på mandag kommer for retten, har specialanklager Christina Korsgaard Andersen fra Syd- og Sønderjyllands Politi sagt til bt.dk forud for retssagen.

Sagen begyndte at rulle i 2011, da en af pigerne sammen med sine forældre og en gademedarbejder henvendte sig til lokalpolitiet i Aabenraa. Her fortalte hun om den 22-åriges overgreb. Politiet fik efterfølgende kontakt til de tre andre piger og i december 2012 blev den tiltalte anholdt.

Efter mentalundersøgelsen af den 22-årige har anklagemyndigheden vurderet, at han er så farlig, at han bør idømmes forvaring. Det er en tidsubestemt fængselsstraf, hvor den tiltalte først kan løslades, når retten vurderer, at der ikke længere er risiko for, at han begår ny kriminalitet.

Anklagemyndigheden kræver desuden den tiltalte udvist af Danmark for bestandigt.

Hvis den tiltalte bliver dømt, vil det ikke være første gang, han kommer bag tremmer. Han er tidligere dømt for blandt andet hjemmerøveri.