Tirsdag morgen startede dykkere fra Frømandskorpset med at eftersøge havnebassinet i Ålbæk Havn og stedet uden for havnen, der natten til mandag var rammen om en dramatisk smuglerjagt, der endte med døden for en norsk smugler. Her er båden med dykkere på ved ind fra stedet ca 300 m. fra havneindløbet, hvor skuddramaet fandt sted. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2013)
Tirsdag morgen startede dykkere fra Frømandskorpset med at eftersøge havnebassinet i Ålbæk Havn og stedet uden for havnen, der natten til mandag var rammen om en dramatisk smuglerjagt, der endte med døden for en norsk smugler. Her er båden med dykkere på ved ind fra stedet ca 300 m. fra havneindløbet, hvor skuddramaet fandt sted. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2013) Foto: Henning Bagger

Affyrede flere end 100 skud, dræbte betjent og stak af med 56 millioner kroner

Norsk politi mistænker personer i miljøet omkring en bande, der begik et kæmpe kup mod Norsk Kontantservice i 2004, for at have tilknytning til den smuglerbande, der endte i blodig ildkamp med politiet på Aalbæk Havn søndag aften.

Det fortæller flere uafhængige kilder til den norske avis VG. 5. april 2004 affyrede en røverbande i Stavanger flere end 100 skud med automatvåben og skød og dræbte en betjent for derefter at stikke af med 56 millioner kroner i norsk og udenlandsk valuta.

Den norske hashsmugler Stein Kjetil Fredriksen, som blev dræbt af dansk politi i skudvekslingen på havnen, har tilknytning til samme personkreds i Norge, der begik det dramatiske storrøveri mod Norsk Kontantservice. Derfor er røverbanden central i efterforskningen af den aktuelle sag, skriver VG.

Den dræbtes medsammensvorne, en 36-årig mand, har i et dansk grundlovsforhør tilstået et forsøg på at smugle 45 kilo hash. Han har et tæt forhold til flere personer, som var i kredsen omkring den dømte hovedmand bag det norske kup David Toska.

Den 36-årige er tidligere dømt for våbenbesiddelse og har ifølge avisen haft et biludlejningsfirma, hvor han har lejet biler ud til flere personer i miljøet omkring David Toska.

David Toska fik 15 års fængsel for røveriet i 2004, mens de medsammensvorne fik mildere straffe. Dansk politi slog til mod den norske hashsmuglerbande søndag aften på Aalbæk Havn på baggrund af et tip fra norsk politi, hvor en dansk PET-betjent blev hårdt såret i skudvekslingen, og gerningsmændene forsøgte at flygte med 250 kilo hash i en båd.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.