Den 85-årige præst, der tirsdag blev brutalt myrdet under et angreb angiveligt begået af to IS-terrorister, blev bedt om at knæle, kort inden han blev halshugget.

Det forklarer en nonne, der var øjenvidne til episoden, til radioen RMC ifølge Reuters.

»De tvang ham ned på knæ, og han prøvede at forsvare sig selv - og det var der, dramaet begyndte,« fortæller nonnen, Sister Danielle, som selv nåede at flygte kort inden, de to gerningsmænd halshuggede præsten.

Artiklen fortsætter under billedet.

To gidseltagere er skudt og dræbt af politiet i en kirke nær Rouen i det nordvestlige Frankrig. Forinden nåede de at slå en præst ihjel, mens et andet gidsel er livstruende såret. Reuters/Steve Bonet
To gidseltagere er skudt og dræbt af politiet i en kirke nær Rouen i det nordvestlige Frankrig. Forinden nåede de at slå en præst ihjel, mens et andet gidsel er livstruende såret. Reuters/Steve Bonet
Vis mere

Hun forklarer også, hvordan gerningsmændene filmede handlingen, og hun beskriver det som en arabisk ceremoni omkring et alter.

Tirsdag aften bekræfter den franske anti-terror-anklager, Francois Molins, at en af de to gerningsmænd var 19-årige Adel Kermiche. Han var allerede kendt af anti-terror-myndigheder, efter han to gange forsøgte at rejse udenlands i 2015 - en gang til Syrien. Han bar desuden en fodlænke under angrebet tirsdag. Det skriver CNN.

Angrebet foregik i den franske by Saint-Etienne-du-Rouvray, hvor flere gidsler også blev tilbageholdt. Det lykkedes gerningsmændene at komme ind i kirken under en messe, og udover den dræbte præst, 85-årige Jacques Hamel, blev fem andre ifølge den franske anklager, Francois Molin, holdt som gidsler, skriver CNN.

Et af gidslerne blev hårdt såret under angrebet, hvor vedkommende blev stukket i hoften og halsen. Tirsdag svævede offeret mellem liv og død, men den franske anklager Francois Molin fortæller tirsdag aften, at ofrets tilstand er stabil, men at vedkommende stadig ikke er helt uden for fare.

Artiklen fortsætter under billedet.

Gidselssituationen endte tirsdag formiddag, da politiet skød og dræbte de to gerningsmænd.

»På et tidspunkt kom de to gerningsmænd ud fra kirken, og så blev de dræbt af elitebetjentene,« sagde Pierre-Henry Brandet, en talsmand i indenrigsministeriet til France Info tirsdag.

Ifølge Francois Molin havde politiet, inden de dræbte de to gerningsmænd, forsøgt at forhandle med gidseltagerne uden held. Da de to gerningsmænd forlod kirken sammen med flere gidsler, skulle en af gerningsmændene angiveligt have råbt 'Allahu Akbar' - hvilket er arabisk for 'Gud er størst'. Det skriver CNN. De to gerningsmænd bar ifølge mediet også et falsk bombebælte og en falsk bombe.

Terrororganisationen Islamisk Stat (IS) har via nyhedsbureauet Amaq taget skylden for angrebet. Den franske præsident Hollande har også udtalt, at de to erklærede deres tilhørsforhold til gruppen, ligesom han har fastslået, at truslen mod Frankrig fortsat er meget høj.

Både Paven og Det Hvide Hus har været ude og fordømme det forfærdelige angreb. Det samme har den danske udenrigsminister Kristian Jensen.

Angrebet er det seneste i en række af angreb, der har ramt Europa den seneste tid. Den 14. juli begik en mand massedrab, da han kørte en lastbil ind i en menneskemængde i Nice i det sydlige Frankrig og slog 84 mennesker ihjel. Søndag slog en selvmordsbomber sig selv ihjel og sårede 15 andre i den tyske by Ansbach. Begge angreb har siden været linket til Islamisk Stat.