'Alle drab skal stoppes nu'. Under det budskab mødte op mod 100 unge som ældre op ved Forum Metro på Frederiksberg søndag for at minde den 18-årige Taha Saadaoui, der blev knivdræbt på stedet. 

Taha Saadaoui blev knivdræbt ved Metro-stationen mandag eftermiddag og skrev sig dermed ind i den uhyggelige række af meningsløse drab, der gennem de sidste år har fundet sted på unge fra Nørrebro. 

Derfor tog venner af Saadaoui søndag initiativ til en demonstration på stedet, hvor deres kammerat mistede livet, da en formentlig 19-årig tidligere skolekammerat stak ham ned på åben gade. Op mod 100 mennesker mødte op omkring klokken 16.00, deriblandt både venner og familie til den dræbte.

- Vi vil vise folk, at det er nok med alle de drab. Vi vil have folk til at tænke over, hvad det betyder at gå med kniv og våben. Det er ufatteligt, at det er kommet så langt, at muslimske brødre dræber deres brødre. Som muslimer er det, det værste man kan gøre, sagde Tahas kusine Maryam Saadaoui til BT.

Lys blev tændt, og endnu flere blomster blev lagt på asfalten i den lille trekant mellem  Rosenørns Allé, Julius Thomsens Gade og Åboulevarden. Og de trafikerede gader stod søndag som en skærende kontrast til den stille stemning på gerningsstedet, hvor flere trådte frem fra kredsen og bad en stille bøn.

- Vi er her for at støtte op om demonstrationen mod alle de drab, der er sket. Der er nogle, der går rundt med kniv, men det nytter ikke noget. Uden våben sker der ikke nogle drab, fortalte den 15-årige Yasin Saadaoui, der er fætter til den dræbte.

På stedet havde initiativtagerne også lagt en seddel med et budskab, der ikke var til at misforstå:

- Hvornår stopper alle de drab? Hvornår! Når en mor har mistet sin søn? Når en søster mister sin bror? Når en far mister sin søn? Eller når en kusine mister sin fætter? Når en ven mister en ven? Hvornår!  ALLE DRAB SKAL STOPPES NU! OG NU BETYDER NU!

Arrangørerne havde på Facebook-mindesiden opfordret så mange som muligt til at møde op for at vise deres støtte til Taha Saadaouis familie, men uden at skabe ballade.

- I morgen fra kl. 16.00 til 18 mødes vi alle ved Forum (over for Niels Brock gymnasium), dér hvor Taher blev dræbt. Vi ønsker, at der kommer så mange som muligt med og støtter op! Vi skal gå fra Forum op mod politistationen alle sammen samlet, lød opfordringen fra initiativtagerne på mindesiden.

- Vi har arrangeret det med politiet, så mød op! Og fortæl gerne til alle, og del meget gerne.
Familien ønsker, at (demonstrationen) foregår stille og rolig, ikke noget med at lave ballade.

Forinden havde arrangørerne clearet demonstrationen med politiet, men fik valgte efterfølgende, at man kun skulle samles på stedet, fordi politiet ikke kunne godkende, at forsamlingen gik gennem byen til politistationen.