Tre ambulancer og en akutlæge er til stede ved en bådulykke ved Prins Knuds Dæmning i Dragør.

»Der er ni tilskadekomne, hvoraf tre personer i kritisk tilstand,« siger vagtchef ved Københavns Politi, Jesper Frandsen, til B.T.

Ulykken skete ved et stort bådshow, Copenhagen Poker Run, hvor såkaldte powerboats skulle lave en opvisning kl. 16.

Politiet modtog anmeldelsen om ulykken klokken 16.02.

Foto: Mikkel Johansen
Vis mere

Præcist hvordan ulykken skete, ved politiet endnu ikke. De er fortsat i gang med afhøringer af vidner.

Dog skriver Frederik Gøtterup, formand for foreningen PowerboatsDK i en pressemeddelse, at der var tale om en båd, der i høj fart ramte en bølge skævt, 'hvilket resulterede i at den bremsede brat op og samtidig svingede 180 grader rundt. Ingen af de ni personer i båden faldt over bord, men fik derimod diverse knubs og en voldsom forskrækkelse,' står der blandt andet.

'Bestyrelsen bag arrangementet er selvfølgelig påvirket af hændelsen. Vi har været i kontakt med flere af de personer der var i båden og de var alle ok og ved godt mod. Vi vil løbende komme med yderligere information når dette foreligger,' udtaler Frederik Gøtterup, formand for foreningen PowerboatsDK, i en pressemeddelelse.

Der var en del mennesker til stede ved showet, oplyser Jesper Frandsen, hvor politiet fortsat er i gang med en større indsats.

Alle de tilskadekomne er nu i land, men endnu har politiet ikke det fulde overblik, oplyser Jesper Frandsen.

Bådene sejlede ud fra Islands Brygge lørdag morgen og sejlede blandt andet forbi Malmø, inden de efter planen skulle ankomme til Dragør klokken 16.

Her skulle de foretage en såkaldt speedtest, hvor bådene sejler hurtigt.

To ambulancer kørte til Rigshospitalet, og én blev sendt til Hvidovre Hospital, skriver Region Hovedstadens Akutberedskab på Twitter.

Alle pårørende er kort før klokken 17.30 blevet underrettet, oplyser Jesper Frandsen.