Politiet fandt fem kranier og mere end hundrede ligdele i den 37-årige kvindes lejlighed.
Politiet fandt fem kranier og mere end hundrede ligdele i den 37-årige kvindes lejlighed. Foto: -

Advarsel: Billederne kan være stødende.

Den svenske kvinde, der er tiltalt for at have haft usømmelig omgang med lig, tænder seksuelt på døde kroppe, fortæller hun selv. Og det er helt normalt for en nekrofil, fortæller dansk ekspert.

En makaber sex-sag ryster i disse dage Sverige. En 37-årige kvinde er blevet tiltalt for at have forbrudt sig mod gravfreden og for at have usømmelig omgang med lig, efter at politiet fandt fem kranier og mere end hundrede ligdele i hendes lejlighed.

I et dokument på sin computer, som politiet har fundet, beskriver kvinden sig selv som nekrofil.

- Noget, som jeg gerne vil gøre, er at grave en gammel grav op. Selve handlingen er seksuel, og derefter ville jeg åbne kisten og elske kærlighedsfuld med den mumificerede krop, stod der i dokumentet ifølge den svenske avis Aftonbladet. 

SWEDEN/ 2

Den danske speciallæge i psykiatri Henrik Day Poulsen er da heller ikke tvivl om, at kvindens tilfælde er et skoleeksempel i nekrofili.

- Det er en meget sjælden, men klassisk beskrivelse af, hvordan en nekrofil er. Det er en seksuel perversion, hvor man i primær grad bliver seksuelt stimuleret af at have omgang og sex med lig. Så det er nærmest en lærebog i nekrofili, hun her beskriver, fortæller Henrik Day Poulsen, der fortæller, at nekrofili er yderst sjældent, og at han ikke mindes nogle episoder i Danmark.

- Jeg har hørt om nekrofile sager i udlandet, men ikke i Danmark. I udlandet er de meget sjældne, og nogle gange kommer de frem, fordi ofrene er blevet slået ihjel, fortæller han.

Ifølge Henrik Day Poulsen er der tre måder, hvorpå nekrofile typisk får tilfredsstillet deres lyster.

- De kan engagerede sig i steder, hvor der er lig; De kan finde dem på en kirkegård og grave dem op, og i sjældne tilfælde kan de slå folk ihjel, og derefter forgribe sig på dem, siger han. 

I kvindens fryser blev politiet mødt af dette syn.

Den svenske kvinde har selv fortalt, at hun havde fået fat i ligdelene ved at købe dem over internettet. Noget, som ikke er umuligt ifølge den svenske avis Aftonbladet. Blandt andet skulle det være lovligt at sælge skeletter i flere amerikanske delstater, skriver avisen.

Svensk politi fandt dog også udstyr til at grave grave op med i kvindens lejlighed, og derfor mistænkes hun for at have gravet nogle af ligenene op. Kvinden er blevet tiltalt for at have forstyrret gravfreden og for at have haft usømmelig omgang med lig.

Kvinden er tiltalt for ulovlig opbevaring af ligrester, som hun i følge anklageren har brugt til 'seksuelle formål'.

I forbindelse med tiltalen har politiet desuden undersøgt kvindens mentale tilstand. Ifølge undersøgelsen er kvinden ikke psykisk forstyrret.

Og det er der ikke noget underligt ved, fortæller Henrik Day Poulsen.

- Seksuelle perversioner kan forekomme både hos folk, der er sindssyge, og hos folk, der ikke fejler noget. Det at have en seksuel perversion er ikke det samme, som at man er psykisk syg. Det kender man blandt andet fra pædofili, hvor det ikke altid er sådan, at folk er sindssyge, forklarer Henrik Day.

SWEDEN/ 2

Selv om den 37-årige kvinde i brevet på sin computer har beskrevet sin seksuelle adfærd, så vil hun under afhøringer ikke indrømme, at hun er nekrofil - kun at hun interesserer sig for det. Men heller ikke det undrer Henrik Day Poulsen.

- Det er jo ikke noget, man går rundt og reklamerer med, hvis man er pædofil, eller blotter eller lurer eller nekrofil, siger han.

Henrik Day Poulsen har ikke noget bud på, hvor mange nekrofile tilfælde, der findes rundt omkring.

- Men den her sag viser, at nekrofili ikke blot er noget, der findes i en halvdårlig gyserfilm. Der findes folk, som har de her tilbøjeligheder, lyder det fra psykiateren.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.