Skyerne hænger tungt og gråt over den københavnske vestegn, hvor den skuddræbte radiovært Nedim Yasar lørdag bliver begravet, efter at han mandag aften på tragisk vis mistede livet.

Det 31-årige tidligere bandemedlem blev efter en reception i forbindelse med udgivelsen af sin selvbiografiske bog 'Rødder - en gangsters udvej,' skudt, da han efter begivenheden satte sig ind i sin bil.

Se mere video på Local Eyes.

Lørdag klokken ti afholdes en religiøs ceremoni i Alaadin Moske i Albertslund, der efterfølges af en egentlig begravelse på Den Muslimske Gravplads i Brøndby.

Allerede klokken ni er de første personer, der skal tage afsked med Nedim, mødt op, fortæller B.T.’s reporter på stedet.

Nedim Yasar blev 31 år gammel
Nedim Yasar blev 31 år gammel
Vis mere

»De skutter sig i kulden og rykker sammen, efter de har hilst på hinanden.«

»Lige nu deles der små billeder ud af Nedim, som hver gæst hæfter fast på deres bryst.«

Flere lader tårerne få frit løb, og en kvinde måtte have hjælp af to andre, der støttede hende under hver arm, fordi hun øjensynligt brød sammen i sorg.

Gråd og let hulken fylder i atmosfæren omkring moskeen, fortæller B.T.'s reporter.

Kort før klokken ti ankommer rustvognen til moskeen. Den bærer en hvid kiste, som den dræbte, der efterlader sig en søn, skal begraves i senere i dag.

Omkring 100 personer er ankommet til moskeen nu, hvor ceremonien skal til at begynde. En af de fremmødte er Radio 24/syvs programchef, Mikael Bertelsen.

Mange af de fremmødte mænds ansigter er som forstenede.

En enkelt patruljevogn er to gange stille kørt forbi Alaadin Moske, fortæller B.T.'s reporter. Et par betjente har sidenhen taget opstilling ved moskeen. De står roligt og afslappet og betragter den sørgelige begivenhed.

Kisten er båret ud på pladsen foran moskeen, hvor de fremmødte samler sig om den. Et rødt klæde er lagt over den hvide kiste, der er placeret på et sort bord. En kvinde skriger fortvivlet mens hun græder. To andre kvinder holder om hinanden, mens tårerne vælder frem fra øjenkrogene.

En kvinde står ved kisten og græder. Hun bukker sig ned og kysser den. En mand må dog støtte hende, da hun åbenbart af sorg havde svært ved at holde sig på benene.

Kort efter klokken 12 holder rustvognen klar på pladsen foran moskeen, mens en bøn lyder inde fra det religiøse rum.

Kort efter bæres kisten ind i rustvognen.

Københavns Vestegns Polit holder biler tilbage i et krydset ved Roskildevej hvor Alaadin Moskeen ligger, så alle bilerne i optoget kan følge efter rustvognen.

B.T.'s reporter på stedet fortæller, at der er mellem 25 og 30 biler i optoget.

De mange køretøjer betyder, at der er regulær køkørsel for at komme ind til Den Muslimske Gravplads, hvor rustvognen nu er ankommet.

»Der er virkelig mange mennesker forsamlet,« fortæller B.T.'s reporter, der vurderer, at fremmødet tæller omkring 200 personer.

»Folk græder, holder om hinanden. Ellers er folk stille. Alle står forstenede,« lyder det videre.

Der bliver ved med at strømme mennesker til begravelsen, mens kisten bæres ud af rustvognen.

Nu skal der siges et sidste farvel. Folk græder højere og højere.

Kisten bliver nu sænket i jorden, mens der fremsiges en bøn. Jord bliver kastet på kisten.

Nedim Yasar begraves
Nedim Yasar begraves Foto: Nikolai Linares
Vis mere

Den resterende jord fyldes på af en minigraver.

Blandt tilskuerne er Nedim Yasars arbejdsgiver, direktør for Radio 24syv, Jørgen Ramskov, samt radiovært Ditte Okman. Også Simon Jul, der har et program på radiostationen, ser til, mens Nedim Yasars kiste forsvinder under jorden.

Også skuespiller Roland Møller er til stede. Han var Nedim Yasars forgænger som vært på programmet 'Politiradio.'

Ligeledes overværer komiker og skuespiller Brian Lykke, samt forfatter og debattør, Lisbeth Malene Zornig, begravelsen.

I takt med, at lyden fra den arbejdende gravemaskine, der nu er færdig med at dække kisten med jord, forstummer, tiltager lyden af gråd igen.

Nedim Yasar begraves på den Muslimske Gravplads på Brøndbyøstervej, lørdag den 24. november 2018.. (Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix)
Nedim Yasar begraves på den Muslimske Gravplads på Brøndbyøstervej, lørdag den 24. november 2018.. (Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix) Foto: Nikolai Linares
Vis mere

De fleste af de forsamlede har nu forladet gravpladsen igen. Tilbage ligger markeringen af stedet, hvor kisten er sænket i jorden. Den er nu omgivet af et mindre blosterhav.

Yasar var for år tilbage leder af banden Los Guerreros, som var en støttegruppe til Bandidos på den københavnske vestegn.

I 2012 besluttede han sig for at bryde med miljøet, da han fandt ud af, at han skulle være far.

Han indgik i Kriminalforsorgens exit-forløb, som han afsluttede. Siden fungerede han som foredragsholder og radiovært.