Lars Hedegaard er afsender af mange kontroversielle udtalelser mod islam.
Lars Hedegaard er afsender af mange kontroversielle udtalelser mod islam. Foto: Henning Bagger

'Muslimer voldtager deres egne børn.'

'Moderne islamisme er en ideologi ligesom nazisme.'

Det er bare nogle af de kontroversielle udtalelser, den islam-kritiske højrefløjs-debattør Lars Hedegaard er kommet med de senere år, og som kan være motiv til mordforsøget på ham.

Her er nogle af de udtalelser, han er kommet med:

'De voldtager deres egne børn. Det hører man hele tiden. Piger i muslimske familier bliver voldtaget af deres onkler, deres fætre eller deres far.' (Video på internetbloggen 'Snaphanen' i december 2009. Hedegaards udtalelse udløste en sigtelse for at overtræde racismeparagraffen. Senere modificerede Lars Hedegaard udtalelsen i tidsskriftet Sappho: - Det er naturligvis ikke noget, der foregår i hver eneste muslimske familie. Jeg hævder heller ikke, at det foregår i de fleste. Men jeg er nødt til at forholde mig til de indikationer, der foreligger, sagde han.)

'Når en muslimsk mand voldtager en kvinde, er det hans ret at gøre det. Når svenske piger bliver voldtaget, massevoldtaget etc. etc. er der intet galt i det, set fra et muslimsk perspektiv, dette er din ret.' (Også 'Snaphanen' i december 2009).

'Kvinder har ingen værdi. De er ikke mennesker. Deres funktion er som livmoder – de bærer krigernes afkom og skaber nye krigere, men ellers... Nuvel, de kan bruges til seksuelle formål, men ellers har de ingen værdi" (om islams holdning til kvinder). (Snaphanen).

'Den moderne islamisme, som næsten alle danske imamer går ind for, kalder sig en religion, men er først og fremmest en politisk ideologi på linje med kommunismen og nazismen,' (Berlingske Tidende 6. november 2011).

'Hvis vi havde været bønder i 1700-tallet, havde hovedfjenden været nem at identificere, for det var herremanden, ligesom hovedfjenden for arbejderne i 1900-tallet var kapitalisterne. I dag er det nok imamerne, jeg ser som hovedfjenden, fordi de definerer, hvad folk må tro og mene, men imamerne ville jo ikke kunne gøre sig gældende, hvis ikke der havde været denne slaphed hos de mennesker, der kalder sig intellektuelle.' (Politiken den 28. januar 2004).

'Men når man har lov - eller bør have lov - til at spotte kristendommens inderste troslærdomme, så må det samme gælde islams. Og det er jo islam, vi taler om. Jeg har endnu ikke hørt nogen kristen, buddhist, hindu, jøde, jain eller asa-troende melde nogen til politiet for forhånelse af deres religion. Jeg mener heller ikke at have hørt om en ateist, der har ringet til Politigården, fordi han føler sig forulempet af den megen snak om guder og profeter.' (Berlingske 18. april 2010).

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.