'Jeg er ikke overrasket, hvis han gør det igen'. Sådan lyder det fra Naser Khader, der ikke begriber, at en 18-årig somalier slipper for udvisning efter voldtægt af 10-årig pigeLandsretten i Viborg valgte mandag at lempe straffen for den 18-årige Ahmed Omar Mohamed, der sidste år blev idømt seks års fængsel og efterfølgende udvisning i Byretten i Herning for voldtægt og voldtægtsforsøg. For den 18-årige kan nu se frem til at blive i Danmark, når han har afsonet - såfremt han holder sig på rette side af loven.

Det har fået debatten til at gløde i diverse fora, blandt andet på tidligere folketingspolitiker Naser Khaders Facebook-side. 'Ud med ham' skrev Khader inden dommen, og det står han fast på, at han skal.- Vi er totalt naive, hvis vi lader ham slippe på den måde. Det er en yderst alvorlig sag. Der er tale om voldtægt af en mindreårig, og hvis ikke det skulle medføre udvisning, hvad skulle så? spørger Naser Khader.

Den 18-årige somalier blev dømt for at have voldtaget den 10-årige pige ved en legeplads i Gullestrup i 2011. Derudover blev han dømt for at forsøge at voldtage pigens et år yngre veninde samt et voldtægtsforsøg i Herning mod en 17-årig pige.I retten kom det frem, at den 18-årige gerningsmand havde lidt skade efter en genopdragelsesrejse til Somalia, hvor han blev sendt i koranskole og sluttede sig til en al-Qaeda-gruppe, som afstraffede folk.

- Jeg giver ikke meget for grædekone-argumenterne, og hvis han virkelig har været i koranskole, så ville han vide, at voldtægt er den lige vej til helvede, siger Naser Khader.- Det handler om at sende et signal til andre. Hvis der er noget, indvandrere er bange for, så er det udvisning. Jeg hører folk sige, at man hellere have 30 år i fængsel end udvises af Danmark. Det eneste, man har respekt for, er udvisning.

Forsvareren i sagen argumenterede for, at den dømte skulle have lov at blive i Danmark, fordi han kun har gået i dansk skole, er velintegreret og har taget 9. klasses afgangseksamen i fængslet.- Det underordnet. Jeg vil derimod ikke være overrasket, hvis han går ud og gentager gerningen om fem år. Der bør herske nultolerance i den slags sager, og derfor håber jeg virkelig, at anklagemyndigheden anker dommen. Det er personer som ham, der ødelægger det for alle andre med indvandrerbaggrund, siger Naser Khader.

Den 18-årige Ahmed Omar Mohamed ankede sidste år Byrettens dom til Landsretten. Ikke hvad angik skyldsspørgsmålet, men netop for at slippe for udvisning.