Københavns Politi lod et hold smuglere splitte deres egen varebil ad, inden efterforskerne slog til og beslaglagde 78 kilo hash, som var skjult under et falsk gulv i bilen.

- På baggrund af omkring en måneds efterforskning har vi haft mistanke om, at flere danske personer stod for at skulle smugle et parti hash ind på Christiania, siger vicepolitiinspektør Poul Kjeldsen, leder af Task Force Pusherstreet, Københavns Politi, til bt.dk.

I forbindelse med aktionen, der fandt sted på Amager mandag eftermiddag, anholdt politiet fire personer, som tirsdag bliver fremstillet i grundlovsforhør i København.

Der er tale om to mænd fra Amager på henholdsvis 35 og 41 år samt en tysk mand på 22 år og en polsk mand på 39 år.

- De fire mødtes på en parkeringsplads ved Fisketorvet og fulgtes så til et garageanlæg på Amager. Vi ser, at den tyske varebil bliver kørt ind i garagen, og de andre personer går med. Da der er gået et stykke tid, går vi også ind, og så ser vi, at de er ved at skille bilen ad, siger Poul Kjeldsen.

I garagen viser det sig, at smuglerne har konstrueret et falsk gulv i bilen, der gemmer sig under både sæder og gulvtæppe, og her konstaterer efterforskerne, at 78,2 kilo hash er gemt ad vejen i blokke, der er pakket ind i plastic.

- Det var meget professionelt udført. Det så slet ikke mistænkeligt ud, siger Poul Kjeldsen.

Efterfølgende viste det sig, at den 35-årige mand fra Amager desuden havde ca. 2 kilo hash og 18.000 kr. gemt på sin bopæl, mens den 41-årige mand lå inde med 200 gram hash og 2 gram kokain i hjemmet.

Varebilen blev ført af den 22-årige mand fra Tyskland, og han havde 1.200 Euro på sig, mens den 39-årige mand fra Polen, som kørte i en følgebil, havde 1.350 Euro i kontanter.

- Vores strategi er, at vi vil hæmme den organiserede kriminalitet ved at ramme købere, sælgere og leverandører af hashen. Og det er meget tilfredsstillende, at vi efter mindre end halvanden måneds arbejde kan sætte flueben ud for alle tre kategorier, siger Poul Kjeldsen.

Efter Københavns Politis nye enhed trådte sammen 1. september, har politiet patruljeret dagligt omkring Christiania, ligesom betjente i både civil og uniform flere gange har aktioneret i Pusher Street.

I alt har politiet oprettet 183 sager om besiddelse af i alt 2.613 joints, mens 13 sager retter sig mod salg af i alt 86 kilo hash.

Desuden har politiet skrevet 18 sager om slagvåben, stikvåben, peberspray og en strømpistol, mens seks mere alvorlige våbensager blandt andet handler om beslaglæggelse af en skarpladt revolver med tilhørende ammunition.

En betjent er forsøgt påkørt, og 225 færdselssager er skrevet i randområdet til Christiania.

Endelig har politiet beslaglagt 95.988,50 kroner, ligesom Task Force Pusherstreet har assisteret Parkering København, der har udskrevet 296 P-bøder.

- Jeg er meget tilfreds med indsatsen fra vores betjente, siger Poul Kjeldsen.