Lyt til artiklen

En af årets hyggeliste dage udviklede sig til et decideret mareridt for Nanna Skovmand.

På vej hjem fra juleaften blev hun overfaldet af en gruppe unge mænd på Vesterbro i København. Nanna Skovmand har lagt billeder ud af sit stærkt forslåede ansigt på Facebook, og de vidner om et brutalt overfaldt.

»Jeg er både vred, frustreret og ked af det. Det er så meningsløst,« fortæller hun til bt.dk.

Sammen med sin kæreste var hun blevet sat af en taxa på Enghave Plads. Herefter ville de gå til deres lejlighed i Kongshøjgade. Men pludselig begyndte en ung mand, der ifølge Nanna Skovmand var en 16-17 år, at provokere parret.

»Han spørger, hvad vi glor på, og gejler sig selv op. Det ender med, at han slår min kæreste i hovedet med en flaske.« fortæller Nanna Skovmand.

Situationen udvikler sig, da flere unge mænd kommer til og deltager i overfaldet. Nannas Skovmands kæreste bliver både slået og sparket, og på et tidspunkt angriber den unge mand også hende.

»Ham, der startede det hele, får fat i mig og kyler mig ned i asfalten. Han slår mig med en kædelås til en knallert,«

»Det er så meningsløst. Vi kommer gående hånd i hånd med vores julegaver, men det ikke et røveri, for de tager ikke gaverne. Det var helt umotiveret«

Har I tidligere haft nogen form for konflikt med de mennesker?

»Nej, aldrig nogensiden overhovedet,« siger Nanna Skovmand.

Hun flækkede sin læbe i to stykker. Blev syet med 16 sting. Mistede en tand. Og skal gå med et plaster i ansigtet i år for at undgå et varigt ar.

Nanna blev på vej hjem juleaften overfaldet med en kædelås.
Nanna blev på vej hjem juleaften overfaldet med en kædelås.
Vis mere

Politiet bekræfter

Københavns Politi bekræfter over for BT, at de har modtaget en anmeldelse om et groft overfald på den angivne adresse kl. 00:10 natten til torsdag. Politiet efterlyser i den forbindelse to af gerningsmændene med følgende signalement.

1: Mand, mulig somalisk baggrund, 16-17 år, iført lyseblå hættetrøje, mørkt tøj og hvide sko.

2: Mand, mulig somalisk baggrund, 16-17 år, skaldet, iført sort dynejakke med hvid hættetrøje, lyse jeans og mørke sko.