Nanna Lüders kræver erstatning efter Konservative i 2010 optrådte med deres egen version af hendes støttesang 'Afrika'.
Nanna Lüders kræver erstatning efter Konservative i 2010 optrådte med deres egen version af hendes støttesang 'Afrika'. Foto: Linda Henriksen

Sangerinden Nanna Lüders kræver 100.000 kroner af Konservative, fordi hun mener, partiet har misbrugt hendes sang. På mandag kigger retten på sagen.

Københavns Byret indleder mandag sagen om, hvorvidt de Konservative handlede ulovligt, da partiets folketingsmedlemmer under aftenfesten på landsrådet i 2010 optrådte med deres egen version af Nanna Lüders støttesang »Afrika«. Det skriver jp.dk.

Nanna Lüders Jensen

Hun har via sin brancheorganisation DJBFA sagsøgt de Konservative for 100.000 kroner.

- Der er tale om politisk misbrug af en kunstners værk. Det er ikke farmor ude på landet, der har lavet en version af denne sang. Det er de Konservative, der har taget sangen uden at spørge om tilladelse, ændret teksten, fremført den og været ansvarlig for, at den er blevet mangfoldiggjort, siger DJBFAs sekretariatschef Tjill Dreyer til jp.dk.

Martin Dahl, der er konservativ partisekretær, mener ikke, man har gjort noget forkert.

- At lave en sjov festsang ud af en kendt melodi og synge den til en fest for inviterede gæster er ikke ulovligt. Heller ikke, hvis du holder en konfirmationsfest en dag, siger han til jp.dk og understreger, at bandet, der fremførte melodien, har betalt Koda-afgift for sangen.

Det ventes, at retten kommer med sin afgørelse i løbet af november. Tidligere på året blev Venstre ifølge jp.dk dømt til at betale 100.000 kr. i erstatning og 30.000 kr. i sagsomkostninger, efter partiet havde brugt Laid Backs sang »Sunshine Reggae« til en valgreklame i Aalborg.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.