Lyt til artiklen

En hjælpeløs mand med Parkinsons sygdom blev ikke ligefrem taget alvorligt, da han ringede 112, efter at være væltet med sin cykel i en dansk skov.

Til politimanden på alarmcentralen forklarede han, at han på grund af sin bevægelsessygdom ikke kunne komme op ved egen hjælp. Det havde politimanden dog på ingen måde forståelse for, skulle det vise sig:

»Det er jo ikke taxakørsel, vi laver her jo,« udtalte han blandt andet på den båndede samtale, som Politiklagemyndigheden bagefter har haft adgang til.

»Nej, så kan jeg sgu ikke hjælpe dig - do. Så kan vi håbe, du bliver fundet inden vinter måske,« lød det også hånende fra politimanden på alarmcentralen, som tilsyneladende glemte alt om den hjælpeløse Parkinson-patient, da han havde afbrudt samtalen.

I hvert fald blev den væltede cyklist først fundet efter mere end 42 timer i en grøft i skoven.

Politiklagemyndigheden har fundet polititjenestemandens dispositioner i forbindelse med 112-anmeldelsen »særdeles beklagelige«, fordi der ikke blev iværksat en redningsindsats.

Den pågældende betjent blev af sin lokale politikreds bagefter indstillet til en advarsel af Rigspolitiet, som fulgte indstillingen, fremgår af den netop offentliggjorte oversigt over dansk politis disciplinærsager 2015.