Lyt til artiklen

Voldtog en 35-årig mand igennem otte år igen og igen sine tre daværende kærester?

Eller dyrkede de bare voldsom sex, fordi han ikke kunne undvære det og ikke havde grund til at tro, at de unge kvinder ikke accepterede det.

Sådan lød de to stærkt modstridende udlægninger, da anklager og forsvarer onsdag ved retten i Glostrup gjorde afsluttende status i en usædvanlig straffesag.

Begge jurister understregede i deres procedurer, at sagen var så speciel, at de havde svært ved at slippe den i tankerne, når de havde fri.

Den 35-årige mand nægter sig skyldig i de talrige voldtægter, som ifølge anklageskriftet i lange perioder fandt sted ugentligt eller ligefrem dagligt mod de daværende kærester i perioden 2012-2020.

Derimod erkender han, at han udsatte kvinderne for både vold og trusler.

»Det er en vanskelig sag, hvor vi ved, at min klient i gerningsperioden utvivlsomt var både rædselsfuld, usympatisk og kriminel. Han var manipulerende, insisterende og grænseoverskridende. Han har råbt af sine kærester, truet dem og slået dem, så de alle tre har fået fysiske og psykiske ar på sjælen. Men det gør ham ikke skyldig i en af de værste forbrydelser, man kan begå mod et andet menneske: voldtægt,« lød det fra den tiltaltes forsvarer – advokat Anders Schønnemann.

»Min klient har sagt, at det er rigtigt, at han i sine lange forhold med kvinderne havde meget sex og meget voldsom sex, som han godt kan lide. Han havde fra starten gjort det klart over for alle sine kærester, at han gerne vil have meget bdsm-sex, og de har ikke over for ham markeret, hvis de ikke kunne lide det,« tilføjede forsvareren.

Men ifølge anklageren i sagen er der ingen tvivl om, at de tre ekskærester blev voldtaget i deres samliv med den tiltalte.

»Det savner mening at diskutere, at det bare var hård sex, når den ene af dem vågner ved at blive penetreret analt, eller når den anden blev hevet i håret ud på badeværelset og voldtaget oralt, så hun kastede op. Eller når den tredje sidder grædende i en skurvogn med blodet ned ad armene, fordi hun har skåret i sig selv, og han så hiver hende op og voldtager hende analt op ad et spejl. Så kan ingen være i tvivl – det er beskrivelsen af voldtægt,« lød det fra senioranklager Rasmus Kim Petersen fra Københavns Vestegns Politi.

»I er nødt til at vælge, hvem I tror på. De tre kvinder, der sad i vidneskranken og forklarede om det under strafansvar, eller tiltalte, som fuldstændig har nægtet, at det har fundet sted,« tilføjede anklageren til nævningetinget.

Den nu 35-årige mand blev først anmeldt til politiet et år efter, at forholdet til den seneste af de tre kærester var endt. Voldtægtsanmeldelsen kom dagen efter, at Familieretshuset havde afgjort, at han havde ret til fortsat at se parrets lille datter.

Ifølge anklager Rasmus Kim Petersen fra Vestegnens Politi havde den tiltalte held til at manipulere sine tre ekskærester, fordi de var unge og sårbare kvinder. Arkivfoto. 
Ifølge anklager Rasmus Kim Petersen fra Vestegnens Politi havde den tiltalte held til at manipulere sine tre ekskærester, fordi de var unge og sårbare kvinder. Arkivfoto.  Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

På hans telefon fandt politiet 1199 videoer, hvoraf flere hundrede var egne optagelser af seksuelle situationer med blandt andre ekskærester. Omkring en snes er blevet vist for retten på forsvarerens begæring, fordi de angiveligt viser voldsom sex med kvindernes samtykke.

Retten er også blevet forevist en sexvideo med mandens nuværende kæreste, der både har været vidne i sagen og overværede onsdagens retsdag.

»Hun har beskrevet min klient som omsorgsfuld, kærlig og øm, selv om de dyrker virkelig hardcore-sex. Hun er blevet bundet, har udført dybe blowjobs, har fået pisk med et bælte og haft analt samleje. Hun har forklaret, at det aldrig er sket, at han ikke har respekteret hendes grænser, og han er stoppet, hvis det er blevet for voldsomt. Og vi har set videodokumentation for det her i retten,« lød det onsdag fra forsvareren.

Ifølge anklageren har der givetvis i kæresteforholdene været »gråzonesituationer«, hvor kvinderne efter pres fra den nu tiltalte har givet efter for hans ønsker. Fordi de var sårbare og nemme at manipulere.

»For dem alle tre gælder, at de var helt unge – omkring 19-20 år – da de mødte ham og kom ind i et kæresteforhold præget af kontrol og jalousi, hvor de blev isoleret fra deres venner og familie. Han var en kæreste med et umætteligt sexbehov,« sagde Rasmus Kim Petersen.

»Jeg må ikke kalde ham sexafhængig, men det er svært at finde andre ord, når man maksimalt kan undvære analsex en uge uden at opsøge en prostitueret og forlanger et blowjob hver morgen. Ifølge en af kvinderne sagde han, at man ikke kan voldtage en kæreste – det er en ret, man har. Og de har alle tre fortalt, at de blev straffet for de mindste ting. Straffen var altid voldtægt,« tilføjede anklageren.

Eksempelvis har en af kvinderne forklaret, hvordan hun på et tidspunkt blev tvunget ned i Netto for selv at vælge en grøntsag, som han skulle voldtage hende med, når hun kom på besøg i det åbne fængsel, hvor han på det tidspunkt afsonede en tidligere dom.

Det falder dom i sagen i begyndelsen af november.