Den 20-årige kvinde, der fredag meldte sin far og stedmor for mishandling, levede sammen med sine otte søskende i et faldefærdigt hus fyldt med skidt og møg, og med døde heste i stalden.

En 40-årig mand og hans 36-årige samlever blev fredag varetægtsfængslet i fire uger for grov mishandling af mandens 20 år gamle og lettere retarderede datter.

Det var datteren selv, der meldte forældreparret til politiet, der mødte op til et grufuldt syn, da de opsøgte familien i deres hjem
i landsbyen Serritslev uden for Brønderslev i Nordjylland.

Parret og deres ni sammenbragte børn boede i en møgbeskidt, faldefærdig landejendom, familien havde lejet af den berygtede krejler, Låsby-Svendsens.

Huset er i så en elendig stand, at landsbyens folk er forundrede over, at familien overhovedet har kunnet bo 'det gamle lort' på Holtevej.

- Der kan man da ikke bo, lyder vurderingen af landejendommen, der fremstår voldsomt forsømt. Der hænger f.eks. sorte plastsække for vinduerne. Sikkert for at forhindre træk i det gamle, gule murstenshus. I køkkenvinduet ses opvask fra flere dage, ligesom æg og gamle beskidte opvaskesvampe flyder sammen med decideret skidt. Udenfor ses børnetøj på en tørresnor, en klapvogn og rod overalt.

Da politiet undersøgte ejendommen torsdag, fandt de desuden fire heste i en faldefærdig lade, der var bukket under for vanrøgt og sult. To andre heste måtte senere aflives af politiet.

De otte søskende til den 20-årige kvinde blev alle øjeblikket tvangsfjernet og undersøgt på sygehuset, da forældrene blev anholdt torsdag.

Børnene lugter

I landsbyen Serritslev ved man godt, hvem familien er. Den falder udenfor. Børnene virker så forhutlede, at menighedsrådet til jul gav familien en check på 1.000 kr. til at handle for hos købmanden.

- Jeg kan ikke finde på andre ord til at beskrive dem end 'tabere', udtrykker Hanne Christensen, der bestyrer købmandsbutikken i Serritslev.

Hendes søn går i klasse med et af de nu tvangsfjernede børn.

- Børnene er syge hele tiden. Og de kommer i noget tøj, så du tror, det er løgn. Gammelt og beskidt, og så lugter de altså. Det er jo ikke normalt. Der har været flere episoder, hvor børnene har været voldelige og sparket og slået. Men det er måske ikke så underligt, at børnene er voldelige, hvis de har levet under sådan nogle forhold derhjemme. Det er jo modbydeligt, siger hun.

Den 20-årige pige, der meldte sin far og stedmor til politiet,  har angiveligt været udsat for en behandling, der overgår de flestes fantasi.

Ifølge sigtelsen har parret systematisk mishandlet datteren siden 2006 i deres forskellige hjem på Lolland, ved Skanderborg og senest i Serritslev, hvor parret har boet siden sommeren 2009.

Slået med jernrør

Den 20-årige datter er ifølge sigtelsen blevet sparket og slået med jernrør, baseballbat og knytnæver. Flere gange er hun blevet nægtet mad i tre-fire dage ad gangen, ligesom hun blev tvunget til at skovle sne i næsten intet tøj, så hun fik forfrysninger i tæerne.

Det fremgår desuden af sigtelsen, at de andre børn havde fået lov til at slå og sparke deres retarderede søster.

Til sidst blev det for meget for datteren, der flygtede til sin biologiske mor i Ringsted. Sammen gik de til politiet, og torsdag blev parret så anholdt på deres bopæl.

De blev fængslet for grov vold og trusler, men retten fandt ikke begrundet mistanke om, at datteren var blevet sexmisbrugt. Parrets to forsvarere kærede fængslingen til landsretten.

Flygtede, når de blev opdaget

De mange børn er i alderen fra børnehaveklassen til 20 år.

Ligesom i Tønder-sagen er det tilsyneladende lykkedes den 40-årige mand og den 36-årige kvinde at flygte til en anden kommune, lige så snart myndighederne begyndte at holde øje med dem.

Det har indtil nu givet dem frirum til at føre et liv, som man ikke rigtig fatter kan lade sig praktisere i Danmark.