Det lille lokalsamfund ved Vester Skerninge på Fyn er i chok over, at en lille 11-årig pige fredag blev udsat for grov seksuel udnyttelse tæt på deres hjem.

- Det er jo sket 200-300 meter fra mit hus, og jeg har jo selv børnebørn. Jeg kan ikke lade være med at tænke, at det lige så godt kunne være sket for dem, fortæller nabo til pigen 60-årige Henriette Rasmussen som bor på Brunsvej, hvor overgrebet fandt sted.

Pigen blev kidnappet, lige efter hun steg af skolebussen klokken 14.20 på Brunsvej af en midaldrende mand i en bordeaux-rød personbil. Markvejen var øde, og pigen var alene i skolebussen, så manden kunne ubemærket nærme sig hende.

Han jagtede hende ned ad vejen, da hun forsøgte at stikke af, og fastholdt hende i over en time, mens hun blev udsat for sexkrænkelser på bag af hans bil. Nu tør børnefamilierne i området ikke at lade deres børn ude af syne.

- De naboer, der selv har børn i den alder, tør ikke sende deres barn til skolebussen. De er meget oprørte, og det kan jeg godt forstå, når det kan ske ved højlys dag, uden nogen lægger mærke til det.

Henriette Rasmussen kender den 11-årige som en helt almindelig lille pige og er nu bekymret for, at det brutale overgreb vil jagte hende resten af hendes liv.

- Jeg har kun et ønske, og det er, at han bliver buret inde hurtigst muligt. Han burde ikke have lov til at gå frit omkring, siger en tydeligt oprørt nabo.

Gerningsmanden beskrives som 45-50 år, 175 til 180 centimeter høj, lys i huden og almindelig til kraftig af bygning. Han var iført en sort jakke, muligvis en arbejdsjakke, lyseblå cowboybukser med bælte, sort hue og mørk halsedisse, som dækkede underansigtet, og han talte dansk.

Politiet søger derfor vidner, som fredag eftermiddag mellem klokken 14 og 15 har set en bordeaux-rød, ældre personbil køre i området særligt omkring Brunsvej og Sømarksvej i Vester Skerninge - eller som i øvrigt han kendskab til personer, som svarer til signalementet og er indehaver af en bil svarende til oplysningerne.

Fyns Politi er også interesseret i oplysninger om en hvid campingvogn eller skurvogn i et nærliggende skovområde, som pige så ud af bilvinduet. Oplysninger kan gives til politiet på telefon 114.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.