Nabo Kjeld Pedersen er rystet over den ulykke, der kostede hans nabo Frank Hansen livet, da han ville krydse vejen for at lufte sin hund.
Nabo Kjeld Pedersen er rystet over den ulykke, der kostede hans nabo Frank Hansen livet, da han ville krydse vejen for at lufte sin hund. Foto: Thomas Lekfeldt

Den 53-årige hundelufter, der tirsdag blev kørt ihjel Frank kørt ihjel, havde stadig men efter et voldsomt trafikuheld for år tilbage.

Naboerne på Korsevænget i udkanten af Ringsted var rystede, da det i løbet af onsdagen gik op for dem, hvem den 53-årige mand var, som blev kørt ihjel i det stærkt trafikerede kryds få hundrede meter fra deres nabolag. En 38-årige spritbilist mejede ham ned, da han ville krydse Sorøvej for at lufte sin hund på den anden side.

ulykke Ringsted hundelufter kørt ihjel kryds

‘Det er ikke til at fatte, at det er Frank’, som en siger. Frank Hansen, som den dræbte hedder, flyttede til kvarteret inde fra byen for blot fire-fem måneder siden, blandt andet for at få noget luft til sig selv og sin hund, en labrador, som naboerne ofte så ham eller hustruen lufte netop på den anden side af Sorøvej.

-  Det er virkelig rystende at høre. Han var et meget venligt og hjælpsomt menneske. Han var førtidspensionist, efter han var kørt galt på motorcykel i USA for en del år siden. Han kunne ikke arbejde så længe af gangen, så han skulle have lidt hjælp af og til, men han var aldrig bange for at spørge. Og han takkede altid så venligt, når man havde hjulpet ham med det mindste. Hans hund en labrador, og den var lige så godmodig som sin ejer, fortæller Kjeld Petersen, der som formand for den lokale boligforening udlejede det hus, som Frank Hansen boede i sammen med sin hustru.

Naboen Erik Petersen beskriver Frank Hansen som en god nabo, selvom han ikke nåede at kende ham så længe.

- Det er godt nok uhyggeligt. Jeg kendte ham ikke så godt, han var jo næsten lige flyttet til, men han var en rar mand. Jeg så ham tit gå tur med hunden, siger Erik Petersen.

Også de øvrige beboere på vejen beskriver Frank Hansen som et varmt og venligt menneske, der altid hilste og takkede, når folk gav en hånd med. Det gjorde de fleste, for Frank Hansen havde stadig men efter ulykken i USA, og det var ikke altid, at kræfterne slog til. Når de gjorde og vejret var godt, så naboerne af og til ham lufte sin motorcykel.

ulykke Ringsted hundelufter kørt ihjel kryds

Derfor var det også ofte hustruen, der luftede parrets labrador, men tirsdag aften var det altså Frank Hansen selv, der krydsede Sorø vej for som så mange gange før at lufte hunden på den anden side. Det blev fatalt. Kort før klokken 19.00 blev han ramt af en rød Toyota Corolla. Han var dræbt på stedet.

En 38-årige mand fra Sorø er tiltalt for uagtsom manddrab og spirituskørsel. På ulykkesdagen tirsdag fik han målt en promille til 1,21. Dagen derpå blev han i retten i Roskilde varetægtsfængslet i to uger. Her kom det også frem, at den 38-årige far tilbage i 2008 fik en dom for spritkørsel.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.