BT i Trelleborg: Naboer til Kim Walls forældre er rystede over, at et af bysbørnene nu er forsvundet og muligvis dræbt.

En mulig tragedie har ramt den lille svenske by Gislövs Läge syv kilometer øst for Trelleborg i den allersydligste del af Sverige.

Det er i Gislövs Läge, at den forsvundne Kim Wall er vokset op i et stort, rødt murstenshus beliggende i første række med direkte kig ud til Østersøen.

Moderen Inge Wall og faderen Joachim Wall bor stadig på adressen. De gennemgår i øjeblikket alle forældres mareridt:

Deres barn er forsvundet og muligvis dræbt. Dag for dag svinder håbet om, at de kan få lov til at se deres 30-årige datter i live.

ARKIVFOTO Journalist Kim Wall, der savnes i forbindelse med den danske ubåd UC3 Nautilus forlis fredag 11. august 2017.Se RB KRIMINAL 09.16. Den drabssigtede ubådsejer og opfinder Peter Madsen har besluttet at acceptere sin varetægtsfængsling. Det oplyser hans forsvarer, Betina Hald Engmark, til TV2. Peter Madsen blev lørdag i Københavns Byret fængslet i 24 dage for uagtsomt manddrab. Politiet mener, at han har forvoldt den 30-årige svenske journalist Kim Walls død. . (Foto: Tom Wall/Scanpix 2017) Vis mere

BT var i går forbi huset, hvor vi hilste på Inge Wall, mens hun var ude at hente post. Men hun havde ikke lyst til at tale med BT.

Med sin beliggenhed lige ud til Østersøen er byen et af Trelleborgs mondæne områder med store villaer og en nærliggende havn.

På en tirsdag i solskin er området idyllisk. Den sødlige lugt af tang blander sig med en frisk vind, og de velfriserede haver viser, at husejerne går op i, at det hele ser nydeligt ud.

BT talte i går med flere naboer, som alle var rystede over Kim Walls mystiske forsvinden.

De fleste fortalte til BT, at de kender forældrene, og de har alle fulgt med i dramaet, som begyndte med ubåden Nautilus’ forsvinden torsdag aften i sidste uge, og som siden er blevet til en sigtelse mod den danske raket- og ubådsbygger Peter Madsen.

Forsvundne Kim Walls barndomshjem i byen Gislövs Läge. Vis mere

Men det var de færreste som ønskede at stå frem. En undtagelse er dog den 82-årige Sven Mårtensen, der er pensioneret fotograf.

Han bor nogle få huse fra Inge og Joachim Walls hus.

»Alle er bestyrtede over sagen. Det er fortvivlende og tragisk. Der er jo ikke nogle, der ønsker at deres børn skal dø,« siger Sven Mårtensen, der har kendt Kim Walls forældre i mange år.

82-årige Sven Mårtensen kender Kim Wall og hendes forældre og kalder hendes forsvinden for tragisk. Vis mere

Det er nogle år siden, at han har set Kim Wall, men han husker hende tydeligt, fra da hun var lille.

»Hun kom og handlede i den fotoforretning, jeg havde i Trelleborg,« siger han.

Ligesom alle andre har han også spekuleret meget over, hvad der er sket med den unge svenske kvinde.

»Det er jo noget, man tænker over. Der kan være mange forklaringer på det, og jeg vil ikke gøre mig klog på, hvad det kan være. Det vil jo bare være hypoteser,« siger han.