Ved krydset mellem Sorøvej og Torpetvej, blev både manden og hunden ramt af bil.
Ved krydset mellem Sorøvej og Torpetvej, blev både manden og hunden ramt af bil. Foto: Thomas Lekfeldt
En 53-årige hundelufter mistede livet, da han tirsdag aften blev påkørt af en formodet spritbilist på Sorøvej i Ringsted. Mandens naboer er chokeret over ulykken.

- Det er en uhyggelig ulykke. Jeg lufter selv hund på den anden side, og de kører stærkt deroppe. De kører, som om de tror, det er Ringsted Ringen, siger John Svendsen, der bor i samme område som den 53-årige hundelufter.

Ambulance blå blink

Den dræbte mand boede på Korsevænget, og ifølge naboer blev han tit set på tur med sin labrador-blanding. Turen gik for det meste fra Korsevænget ned af Sorøvej og ned ad Torpetvej. Og det var netop i det kryds, at han det gik så forfærdeligt galt tirsdag aften. Manden kom gående med sin hund, da han blev ramt af en bil med høj fart. Både mand og hund døde ved ulykken.

Gerningsbilen blev ifølge politiet ført af en 38-årig mand fra Sorø, der havde to børn med i bilen. Den 38-årige blev efter ulykken anholdt og sigtet for at have sigtet for uagtsomt manddrab. En alkometertest af manden viste, at han havde en promille på 1,2 ved anholdelsen.

Den 38-årige blev onsdag klokken 12 fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Roskilde, hvor han nægtede sig skyldig i uagtsomt manddrab, men erkendte, at han havde været en del af hændelsen. Han blev efterfølgende varetægtsfængslet i to uger.

Ifølge BTs oplysninger gik den dræbte hundelufter altid i vejkanten med sin hund, og han så sig altid godt for, inden han krydsede den stærkt trafikerede Sorøvej. Flere naboer fortæller, at Sorøvej er kendt for, at mange bilister kører alt for stærkt.

ulykke Ringsted hundelufter kørt ihjel kryds

Den sigtede bilist har efter ulykken fortalt til politiet, at han var ved at være færdig med at overhale nogle andre biler, da der pludselig stod en mand på vejen foran ham. Han mener, at han kørte mellem 80 og 100 km i timen, da ulykken skete.

Ifølge bilisten gik den 53-årige mand omkring en meter ude på vejen, mens hunden gik bag manden. Den 38-årige stoppede op efter ulykken og ringede selv til falck.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.