Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den 15-årige dreng, der fredag aften faldt 4-6 meter ned, fordi altanen brast under ham, kæmper stadig for sit liv. En nabo i kvarteret fortæller, at drengen sammen med flere voksne spillede fodbold ude på altanen i timerne op til ulykken.

En nabo i rækkehusene i Brøndby Strand, vest for København, fortæller til B.T. at hun ikke er specielt overrasket over, at altanen fredag aften brasede sammen under den 15-årige dreng.

- Det kommer ikke bag på mig, siger hun til B.T.

Naboen var nemlig sammen med sin søn vidne til at drengen sammen med flere voksne spillede fodbold ude på altanen, der er på ca. 35 kvadratmeter. Fodboldspillet gik, ifølge naboen, meget voldsomt for sig og stod på i ca. 2 timer op til ulykken. Hun forklarer, at drengen og de voksne, der spillede fodbold, flere gange kastede sig ind i væggene med stor kraft. Naboen tænkte flere gange, at det var utroligt, at væggene kunne holde til det.

Naboen føler sig ikke selv utryg ved altanerne. Hun har ikke selv set problemer med manglende vedligeholdelse.

Bodil Kærholm, der bor lige ved siden af huset - hvorfra den 15-årige faldt ned fra altanen, er heller ikke bange for at færdes på sin egen altan.
- Som beboer er man selv ansvarlig for at gøre opmærksom på det, hvis der er brug for vedligeholdelse. Så plejer det at blive udbedret med det samme. Men jeg har ikke hørt nogen fortælle om vedligeholdelsesproblemer, siger Bodil Kærholm.

Hun synes ulykken er dybt tragisk, og fortæller, at det er en helt ung familie, der bor i  huset.
- De har selv en mindreårig dreng, og den 15-årige var på besøg hos dem. Jeg undrer mig ikke over, de spillede fodbold, det gør folk jo. Vores altaner er vel nærmere gårdhaver end altaner, og det bliver brugt som sådan, siger Bodil Kærholm.

Gårdhaverne/altanerne ligger i forlængelse af stuen i rækkehuset, og hvis man læner sig ud, kigger man lige ned på de parkerede biler på parkeringspladsen.
Formanden for ejendomsselskabet Tranemosegaard, Hugo Thuge, betegner ulykken som tragisk, men enkeltstående.

- Jeg er meget overrasket over, at det kan ske. Gårdhaverne er afskærmet i 180 cm's højde med eternitplader. Pladerne er sat fast med vinkelbeslag i hvert hjørne, og jeg kan forestille mig, at der på et tidspunkt har været pillet ved skruerne. Jeg har selv skruet pladerne løs hos mig selv på et tidspunkt, hvor jeg skulle have noget jord ud, fortæller Hugo Thuge.

Han har sørget for, at alle beboere er blevet advaret om, at altanerne/gårdhaverne kan være farlige. Det sker på politiets anbefaling, da de fredag aften var færdige med de tekniske undersøgelser på stedet.

- Mandag morgen vil vores snedker gennemgå alle altaner/gårdhaver for vurdering af, om der skal sikres yderligere. Men jeg tror som sagt ikke på, at det er et generelt problem, Hugo Thuge.
Vagtchef, Per Hansen fra Vestegnens Politi fortæller lørdag middag, at hospitalet nu beskriver den 15-åriges tilstand som 'uden for umiddelbar livsfare'.

Andre læser også