En 29-årig kvinde blev mandag varetægtsfængslet for flere mistænkelige dødsfald på Nykøbing Falster Sygehus, hvor kvinden er ansat. Nykøbing Falster Sygehus fotograferet mandag den 2 marts 2015.
En 29-årig kvinde blev mandag varetægtsfængslet for flere mistænkelige dødsfald på Nykøbing Falster Sygehus, hvor kvinden er ansat. Nykøbing Falster Sygehus fotograferet mandag den 2 marts 2015. Foto: Simon Læssøe

En 29-årig kvinde blev mandag varetægtsfængslet i sagen om flere mistænkelige dødsfald på Nykøbing Falster Sygehus.

Kvinden, der nægter sig skyldig, er sigtet for overtrædelse af straffelovens § 237, der handler om forsætligt drab, efter at der er fundet flere mistænkelige dødsfald sted på Nykøbing Falster Sygehus, hvor kvinden er ansat.

Politiet er meget sparsomme med at oplyse om detaljerne i sagen, men ifølge politiet ligger der en forbrydelse bag dødsfaldene.

Tirsdag kan Eksta Bladet imidlertid fortælle, at den 29-årige kvinde på sin egen Facebook-profil har skrevet om, hvordan der på hendes arbejdsdag på sygehuset skete en stribe dødsfald.

Læs også:

RB PLUS Sygehus: Gamle rutiner hindrer hjertestop Syge stuves st

På Facebook beskriver kvinden sin vagt på sygehuset som »den værste nogensinde«. Opdateringen bliver kommentaret af en kollega, der spørger til vagten, hvorefter den 29-årige fortæller om tre dødsfald, et hjertestop og et respiratorstop.

Ifølge den varetægtsfængslede kvindes Facebook-svar havde vagten været så hård, at »hun var parat til at hænge sig selv, da hun endelig fik fri«, skriver Ekstra Bladet.

Kvinden blev søndag anholdt og mandag fremstillet i grundlovsforhør for dobbeltlukkede døre, lige som den sigtede er omfattet af navneforbud. Det betyder, at pressen hverken har adgang til sigtelsen eller navnet på den sigtede.

Ifølge Ekstra Bladet blev den sigtedes Facebook-side desuden lukket ned umiddelbart efter grundlovsforhøret.

Læs også:

Nykvoxpop

Kvinden blev anholdt, efter at Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi modtog en anmeldelse om de mistænkelige dødsfald på Nykøbing Falsters Sygehus søndag.

»På baggrund af anmeldelsen har vi det meste af dagen i går afhørt en bred skare af personer. Det har ført til anholdelsen af en person, som i dag vil blive fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling,« lød det mandag fra vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Kvinden har efter grundlovsforhøret kæret varetægtsfængslingen til Landsretten.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.