Lyt til artiklen

Politiet har mange timer igennem været stede på Lupinvej i Silkeborg.

Det er de i forbindelse med en 'anholdelsesaktion', men nu er det slut

Midt- og Vestjyllands Politi bekræfter til B.T., at man nu har pågrebet og anholdt en 60-årig mand, som har været skyld i politiets tilstedeværelse hele dagen.

I en pressemeddelelse forklarer vicepolitiinspektør Sune Raphael Espersen fra Midt- og Vestjyllands Politi på hvilket grundlag, man var til stede.

»Vi var i forbindelse med anholdelsesaktionen meget opmærksomme på, at ingen personer skulle komme til skade – hverken den mand, vi ønskede at komme i kontakt med, naboerne i ejendommen eller vores kollegaer. Derfor tog vi ingen chancer, men forsøgte i stedet at komme i dialog med manden, så vi kunne komme i kontakt med ham uden unødvendig brug af magtmidler.«

De første billeder fra stedet viste, at der var tilkaldt mange politibiler, læger og kampklædte betjente med maskinpistoler, som led i anmeldelsen.

Foto: presse-fotos.dk
Foto: presse-fotos.dk
Vis mere

Efter flere timers forhandlinger lykkedes det omkring kl. 23.07 at få den 60-årige mand kaldt ud fra sin lejlighed, hvorefter han kunne anholdes uden yderligere brug af magtmidler – og uden, at hverken den pågældende, naboer eller politifolk kom til skade.

Klokken 18.39 var meldingen, at situationen fortsat var den samme og man håber på, at man snart kan foretage en anholdelse.

Klokken 19.22 skrev politiet, at man fortsat havde evakueret omkringliggende ejendomme.

Klokken 20.32 skrev politiet, at de fleste beboere på Lupinvej kan i løbet af aftenen få lov at komme hjem i deres lejligheder.

De pågældende ville blive eskorteret til deres boliger af betjentene på stedet, mens de arbejder på at finde alternative overnatningsmuligheder til beboerne fra to opgange.

Men nu ser det ud til, at alle omkring midnat kan sove i egen seng.

I alt var beboere fra 15 forskellige lejlighedsopgange på i alt tre ejendomme på Lupinvej evakueret fra deres hjem, som led i en aktionen.

Et lokalmedie skrev, at beboer havde hørt skud, men Midt- og Vestjyllands Politi afkræftede over for B.T., at der er blevet affyret skud.

Politiet havde tidligere oplyst, at man manden var blevet anmeldt for trusler, men ingen personer er kommet til skade.