I skoven ved Bagsværd Sø gjorde Betina Christiansen fra Gladsaxe, der er indehaver af hundebørnehaven Logrende Haler, et uhyggeligt fund, mens hun var på luftetur med hundene.

»Vi er så chokerede og rasende,« siger hun.

Gemt godt væk og dækket af grene fra skoven fandt hun nemlig et lukket bur med en død hund. Buret havde ingen låge og var formentlig blevet lukket med skruer, mens hunden var i det.

Det er umuligt at sige med sikerhed, om hunden var død eller levende, da det skete. Dog fortæller Betina Christiansen, at der var tydelige bidemærker i træet.

Hunden så meget medtaget ud, men det kan muligvis være, fordi den har ligget længe og derfor er gået i forrådnelse.
Hunden så meget medtaget ud, men det kan muligvis være, fordi den har ligget længe og derfor er gået i forrådnelse. Foto: Privatfoto
Vis mere

»Det var et frygteligt syn, og jeg frygter, at det kan ske igen,« siger Betina Christiansen.

Hun har heldigvis aldrig før oplevet noget, der minder om fundet i skoven. Derfor har hun delt episoden på sin Facebook-side for hundebørnehaven, hvor hun almindeligvis kun deler søde billeder af de hunde, hun passer.

»Et usselt røvhul har simpelthen valgt, helt overlagt, at bure den inde, helt uden mulighed for overlevelse,« lyder det blandt andet i teksten.

Fundet af den døde og vanrøgte hund er anmeldt til politiet, som fortsat forsøger at finde ud af, hvad der er op og ned i sagen.

»Vi har heller ikke fået nogle henvendelser på opslaget endnu, men jeg håber at vedkommende, der har gjort det, bliver stillet til ansvar,« siger Betina Christiansen.

B.T. har ikke haft mulighed for at spørge Nordsjællands Politi, hvad status på efterforskningen er, da deres presseafdeling først kan vende tilbage 2. januar.

Yvonne Johansen, der er dyreværnschef hos Dyrenes Beskyttelse, fortæller, at der i år har været 12 sager med efterladte hunde. Her er der i alle tilfælde tale om hunde, der var i live, da de blev fundet.

»Jeg kan ikke overhovedet huske, at vi har haft en sag, der ligner den her,« siger hun og fortsætter:

»Det er en meget usædvanlig sag.«