Lyt til artiklen

Var nedstyrtet fly på Bornholm et smuglerfly?

En stor pengeoverførsel får politiet til at se nærmere på det fly, der søndag styrtede ned over Bornholm med to personer. Også tysk politi er nu inddraget i sagen.

Den mexicanske pilot, der søndag styrtede ned med sit Learjet privatfly fra 1975, er Leonardo Ruiz, der ejer firmaet Bio Aerospace i Berlin. Ifølge den tyske avis Berliner Kurier, skal der være overført en stor sum penge til en udenlandsk konto fra samme firma, umiddelbart inden den 37-årige mexicaner og hans 28-årige polske medpassager fløj mod Bornholm, hvor de styrtede nær lufthavnen i Rønne.

Hos Bornholms Politi oplyser vicepolitikommissær Henrik Schou, at det er et spor, man følger i samarbejde med tysk politi.

- Vi har også set det, og vi har nu bedt tysk politi om at undersøge det nærmere, fortæller han.

Mangler at undersøge fly

Politiet undersøger nu, om der kan være tale om en narkosag eller om smugling.

- Det er rigtigt, at kombinationen af de to nationaliteter er lidt usædvanlig, så det undersøger vi, siger Henrik Schou, der mandag ikke ville fortælle, om man har fundet noget i flyet.

Da havarikommissionen først kommer til øen i morgen, har politiet ikke kunnet undersøge flyet nærmere. Blandt andet har det ikke været muligt at komme ind i flyets bagagerum

- Hvad vi har fundet, holder vi lidt tæt på kroppen af hensyn til den ransagning, vi skal lave i morgen. Vi har narkohunde med, for det er selvfølgelig en vinkel, og det skal vi undersøge, siger Henrik Schou.

Ligger stadig i koma

Begge personer blev fløjet med helikopter til Rigshospitalet, og på grund af sine kvæstelser blev piloten lagt i respirator. Politiet havde håbet, at man kunne tage ham ud af hans koma i søndags for at afhøre ham, men hans kvæstelser er stadig så store, at t.

Den polske passager er blevet afhørt, men på grund af hans tilstand, er det stadig meget få oplysninger, han har kunnet bidrage med, men politiet håber, at kunne afhøre ham i dag.

- Det lykkedes ikke at afhøre den polske tilskadekomne, og det er ikke sikkert, vi kan det lige foreløbig. Om det er på grund af medicineringen eller hans skader, skal jeg ikke kunne sige. Men vi håber, at han er i bedring og kan blive afhørt snart, lød det fra beredskabschef Jan Egelund fra Bornholms Politi i går formiddags.

Senere på dagen var politiet mere optimistisk og håber i dag at kunne afhøre både ham og piloten, for at få klarlagt, hvorfor de fløj til klippeøen, og hvad der var skyld i styrtet.