En kvinde er under mystiske omstændigheder tirsdag 1. januar 2013 fundet død på græsplænen foran en udlejningsejendom, der er ejet af Prins Joachim.
En kvinde er under mystiske omstændigheder tirsdag 1. januar 2013 fundet død på græsplænen foran en udlejningsejendom, der er ejet af Prins Joachim. Foto: Lone Rytter / JV

53-årig kvindes gådefulde død ved prinsens udlejningsejendom efterforskes som et drab

En 53-årig kvindes gådefulde død i Møgeltønder tæt ved Schackenborg Slot efterforskes indtil videre som en drabssag.

Kvinden har gennem nogle år boet til leje i ejendommen Slotfeltvej 1, og udlejeren er selveste prins Joachim.

Liget af kvinden blev i går kort før middag fundet liggende på et græsstykke få meter fra ejendommen på Slotfeltvej af et ungt ægtepar, som var ude og lufte hund og tilfældigvis gik forbi stedet.

dødfunden

dødfunden

Den 53-årige kvindes jakke og sko var taget af og lå spredt uden for huset, og liget lå iklædt nytårs-festtøj men med bare tæer.

- Hun lå i fosterstilling og med ryggen til, da vi fandt hende. Jeg vil ikke begynde at gætte på, hvad der kan være sket, for vi ved det jo ikke. Vi ringede til politiet med det samme, fortæller Jesper Højberg Hoffmann til BT.

dødfunden

Syd- og Sønderjyllands Politi ankom hurtigt til stedet og afspærrede med det samme et meget stort mark- og skovområde, som i den ene ende støder op mod slotsparken lige over for Schackenborg Slot, hvor de kongelige residerer.

Hele dagen og fortsat sent i aftes ved skarpt projektørlys arbejdede eksperterne fra politiets kriminaltekniske afdeling ved prins Joachims udlejningsejendom, hvor kvinden blev fundet død, og hundepatruljer var dagen igennem systematisk i gang med arbejdet med at lede og sikre eventuelle tekniske spor for det tilfælde, at kvinden har været udsat for en frygtelig forbrydelse.

- Vi arbejder på højtryk for at finde ud af, hvad der ligger bag dødsfaldet. Af forsigtighedshensyn har vi spærret hele området af for det tilfælde, at det skulle vise sig, at der kan ligge en kriminel handling bag. I givet fald er det selvfølgelig meget vigtigt, at vi får sikret eventuelle spor, siger Helle Lundberg, kommunikationsmedarbejder ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

BT talte i går med flere naboer og beboere i den lille idylliske by. De beskriver kvinden, der boede alene, som lidt af en enspænder, som for det meste har holdt sig for sig selv. Hun er mor til en voksen datter, som ind imellem er kommet hos hende, men som ikke selv har adresse i udlejningsejendommen, som for år tilbage husede Møgeltønders mejeri.

Liget af den 53-årige kvinde vil efter planen blive obduceret i dag. Politiet håber, at det kan give svar på, om hun er blevet dræbt, eller om der er tale om et ulykkestilfælde.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.