To russiske fiskere er mistænkt for at myrde og spise deres ven i et desperat forsøg på undgå at sulte ihjel, skriver flere russiske medier

Alexei Gradulenko og Alexander Abdullaev blev reddet af en helikopter i slutningen af november tre måneder efter, de sejlede ud med to andre venner ad den afsidesliggende Sutamflod i den øde region Jakutien i det østlige Rusland.

Fiskerne havde overlevet temperaturer på minus 30 grader og var plagede af underernæring. Efterforskere fandt et lig i samme område, som de to mænd blev fundet, men politiet er ikke sikre på, at den døde er en af de to fiskere, der stadig er forsvundet. De er dog ret sikre på, at den uidentificerede mand er blevet myrdet.

- Skeletresterne var blev hugget i stykker med en økse, og der var næsten intet kød tilbage på knoglerne, fortalte redningsfolk til den russiske avis Komsomolskaya Pravda ifølge Det Internationale Russiske Nyhedsbureau.

Det helt store spørgsmål er, om fiskerne først slog deres ven ihjel for derefter at æde ham, eller om han frøs ihjel, og de derefter har sat tænderne i ham.

- Ifølge Abdullajev, så døde Kurosjkin en naturlig død. Han frøs ihjel, og både han og Aleksei Gradulenko levede højt på kødet af kammeraten i ugevis, skriver NVPress.ru.

Fiskerne er ikke anholdt, men er vidner i sagen, men meget tyder nu på, at politiet mistænker dem for kannibalisme.

- Under afhøringen har et af vidnerne afgivet forklaring og sagt, at der har fundet kannibalisme sted, siger en efterforskningskilde til avisen Kosomolskaja Pravda.

NVPress.ru citerer lokale efterforskere for, at lystfiskeren Aleksandr Abdullajev har erkendt, at han og den anden overlevende Aleksei Gorulenko åd liget af Andrej Kurosjkin.

I sidste uge fløj den lokale undersøgelseskommité en af fiskerne ud til stedet, hvor de blev fundet for at lede efter den fjerde mand Viktor Komarov. De fandt fiskernes firhjulstrækker, som var sunket halvt ned i den frosne flod, men den savnede blev ikke fundet.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.