Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

En liste med Europas mest eftersøgte kriminelle er netop blevet opdateret af Europol, og på den figurerer to danskere. Den ene skyldte penge. Den anden slog ihjel for en smøg.

For syv år siden slog Mohamad Ahmed Hassan sin kammerat ihjel. De havde drukket tæt, og nu kom de op at skændes om en cigaret. Mohamad Ahmed Hassan greb en kniv i lejligheden køkken, stak sin kammerat og flygtede. I de syv år, der er gået siden drabet i lejligheden i Brønshøj, er det ikke lykkedes politiet at anholde drabsmanden, skriver Newsbreak.

Derfor figurerer han nu på Europols liste over Europas farligste eftersøgte.

Et andet sted på listen finder man en anden dansker. Amin Qatra. Han er mistænkt for at have planlagt drabet på den 31-årige Muhammed Sendi fra Odense, der er kendt som en del af inderkredsen i Black Army, og som fik stukket en kniv i halsen, hvorpå han forblødte på åben gade tilbage i juni, skriver Newsbreak og tilføjer, at Sydøstjyllands Politi mener, at anledningen til mordet skulle have været, at Amin Qatra skyldte offeret penge for narko.

De to mænd har det til fælles, at de er Danmarks mest eftersøgte mænd, og nu er jagten for alvor intensiveret, da Rigspolitiet har tilføjet dem til listen over Europas mest eftersøgte.

Hjemmesiden med listen drives af politiet i hele Europa, og ifølge Rigspolitiet har den flere gange været med til at afsløre mistænkte på flugt.

Tidligere har dansk politi tilføjet tre mænd på listen. Og siden er de alle tre blevet anholdt.

De to efterlyste beskrives som:

Mohamed Ahmed Hassan:
190 cm høj
Født i 1983
Kropsbygning er såkaldt krumrygget eller rundrygget (synligt, kan ikke skjules)
Somalier af nationalitet
Lovovertrædelse: Forsætligt manddrab, grov legemsbeskadigelse

Amin Qatra:
Anslået højde 178 cm
Født i 1989
Afghaner af nationalitet
Lovovertrædelse: Forsætligt manddrab, grov legemsbeskadigelse