Muslimernes Fællesråd tager stærk afstand fra de to personer, der nu er anholdt for at planlægge terrorangreb mod Morgenavisen Jyllands-Posten.

Det har intet med Islam at gøre, når to personer planlægger at angribe Morgenavisen Jyllands-Posten. Faktisk er det i strid med værdierne og grundprincipperne i Islam at udøve terror, lyder det fra Muslimernes Fællesråd i en kommentar til tirsdagens afsløring af terrorplanerne mod avisen.

- Et angreb mod et hvilket som helst mål er det samme som et angreb på hele samfundet og dets borgere. Derfor er vi naturligvis lettede over, at et forestående terrorangreb synes afværget, står der i kommentaren.

To personer er blevet anholdt i den amerikanske by Chicago. Den ene har to gange været i Danmark for at besøge Jyllands-Postens redaktioner i København og Århus. Han havde planlagt endnu en tur i denne uge, men blev altså arresteret af forbundspolitiet FBI.

FBI slog under en af flere aktioner i løbet af oktober blandt andet til mod en gård, der producerer muslimsk mad. Men handlingerne kan ifølge Muslimernes Fællesråd ikke kobles sammen med Islam.

- Muslimernes Fællesråd understreger, at en handling af denne karakter vil være i direkte strid med Islams grundprincipper og kerneværdier. Enhver terrorhandling er og bliver uforenelig med Islam, understreger rådet.

/ritzau/