Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Unge ejere af muskelhunde er mere voldelige og mere tilbøjelige til at begå kriminalitet end andre unge. Det viser ny amerikansk forskning.

Unge ejere af muskelhunde er mere voldelige og har været med i flere slags kriminalitet, end andre unge med store, små eller ingen hunde.

Det skriver videnskab.dk onsdag.

Amerikanske forskere har spurgt 758 college-studerende med og uden hund om blandt andet deres kriminelle erfaringer, deres personlighed og deres syn på dyremishandling.

- Når man kigger på psykopatiske egenskaber, udviser ejere af højrisiko-hunde desuden betydeligt flere kendetegn på primær psykopati, det vil sige uforsigtighed, egoisme og tendenser til at manipulere, end ejere af små hunde, skriver forskerne fra West Virginia University i en artikel i tidsskriftet Journal of Forensic Science.

Kun lidt over 1 procent lovlydige 

Undersøgelsen viser, at 15 procent af ejerne af bidske hunde, herunder muskelhundene Pitbull og Rottweiler, kunne svare ja på spørgsmål som 'Har du nogensinde været indblandet i et bandeslagsmål?' og 'Har du nogensinde stjålet noget, der var mere værd end 25 dollar?' Tallet for de øvrige grupper lå nede på 5-8 procent.
Kun 1 ud af de 66 medvirkende ejere af bidske hunde viste ingen tegn på kriminel adfærd. Det svarer til lidt over 1 procent.
 
I de tre øvrige grupper er tallet oppe omkring 10 procent, som fortæller, at de udelukkende holder sig på den rene sti og heller aldrig har overtrådt moralske forbud ved for eksempel at løbe hjemmefra i mere end et døgn.

Flere fængselsdomme

Undersøgelsen bekræfter ifølge videnskab.dk resultatet af en anden amerikansk undersøgelse, som i 2006 viste, at ejere af muskelhunde havde ti gange flere fængselsdomme end andre hundeejere.

Muskelhundeejere havde også syv gange større risiko for at blive dømt for en aggressiv forbrydelse og fem gange større risiko for at få en dom i forbindelse med alkohol.
Forskerne fra West Virginia University anbefaler på baggrund af de to undersøgelser at lave flere studier, som kan afsløre, om en muskelhund kan ses som en simpel markør for, at ejeren er 'socialt afvigende'.

Læs mere om undersøgelsen på videnskab.dk:

Andre læser også